Σύμβολο σπατάλης και αδιαφάνειας χαρακτήρισε την ΕΡΤ ο πρωθυπουργός, ενώ έκανε λόγο για συντεχνίες κομματικών στρατών που μονοπωλούσαν τις ΔΕΚΟ και είχαν το δικαίωμα να ελέγχουν απόλυτα την δημόσια ενημέρωση χωρίς να λογοδοτούν.

«Η Ελλάδα είχε καταντήσει Jurassic Park όπου επιβίωσαν οι δεινόσαυροι. Η ΕΡΤ υπήρξε σύμβολο σπατάλης και αυτό τελείωσε χθες. Δημιουργείται δημόσια και όχι κρατική τηλεόραση με λιγότερο προσωπικό και ένα τεράστιο αρχείο που δεν θα λεηλατείται. Μια τηλεόραση που δεν θα είναι περιφερειακή σε τηλεθέαση. Δεν κλείνουμε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση», είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ στο Μέγαρο Μουσικής.

Αναφερόμενος, όπως είπε, στα «κυκλώματα που απομυζούσαν την δημόσια ραδιοτηλεόραση», ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «τώρα που τελείωσε η αμαρτωλή ΕΡΤ ξεσπά όλη η υποκρισία που έφερε την Ελλάδα». «Όταν έκλεισαν άλλες χιλιάδες ιδιωτικές επιχειρήσεις και βρέθηκαν χιλιάδες άνεργοι τέτοιου είδους αντίδραση δεν υπήρξε», υποστήριξε.

«Δεν έχουμε τίποτα απολύτως με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ. Αρκετοί θα επαναπροσληφθούν με απόλυτη διαφάνεια. Έγιναν πολλές προσπάθειες να εξυγιανθεί η ΕΡΤ και όλες απέτυχαν. Και ο κόσμος έβλεπε κούναγε το κεφάλι του και μονολογούσε», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στις απεργίες της ΕΡΤ όταν, όπως είπε, ερχόταν κάποιος σημαντικός ξένος στην Ελλάδα για να στηρίξει τις προσπάθειες της χώρας μας. «Αυτή την ενημέρωση προσέφεραν», τόνισε.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook