Υλικά για τη γέμιση

• 500 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
• 60 γρ. ψιλοκομμένο δυόσμο
• 60 γρ. ψιλοκομμένο μάραθο
• 1 κοτ. γλυκού αλάτι
• 40- 50 γρ. ζάχαρη
• εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο (όσο σηκώσει για να γίνει ένας σφικτός χυλός)

Για τη ζύμη

• 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 κουταλιές αλάτι
• Νερό (όσο σηκώσει για να γίνει ενα ελαστικό ζυμάρι)

Εκτέλεση

Σε μπασίνα (μικρή λεκάνη), ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα σφιχτός χυλός.
Σε άλλη λεκάνη ανακατεύουμε τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνουμε καλά.
Χωρίζουμε τη γέμιση και τη ζύμη σε 6 ίσα μέρη.
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα φύλλο σχετικά παχύ, βάζουμε στο κέντρο τη γέμιση, κλείνουμε προσεκτικά και
ανοίγουμε ξανά την πίτα να γίνει πλατιά, σε μέγεθος μικρού πιάτου.
Τηγανίζουμε τις πίτες σε αρκετό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσοκίτρινο χρώμα.
Βγάζουμε σε πιάτο, κόβουμε στα 4 και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα.

• Μια πολύ παλιά συνταγή που φτιαχνόταν στα χωριά του Ρεθύμνου και όπως εύκολα μπορούμε να διαπιστώσουμε απο τα υλικά, είναι αρκετά απλή και συνάμα εντελώς διαφορετική απο όλες τις υπόλοιπες πίτες του νησιού.