Τελευταία ενημέρωση 15:12

Παρά τον κακό καιρό που δε στάθηκε σύμμαχος της σημερινής κινητοποίησης, πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι φορέων, δημοσιογράφοι και απλοί πολίτες έχουν συγκεντρώνονται στη Μ. Κρήτης, έξω από τα γραφεία της ΕΡΑ Ηρακλείου.

Στις 12:30 πραγματοποιήθηκε πορεία, μηχανοκίνητη και πεζή, με πρώτο σταθμό την αποκεντρωμένη διοίκηση Κρήτης και τον Γ.Γ. Γιώργο Δεικτάκη, στον οποίο επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Στο ψήφισμα αναφέρεται:

«Με οργή, θυμό και αγανάκτηση οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στην Κρήτη προσπαθούμε ακόμη και σήμερα να συνειδητοποιήσουμε πως ο Δημόσιος Ραδιοτηλεοπτικός Φορέας σίγησε εν’ μία νυκτί. Με ένα βίαιο και απροσχημάτιστο τρόπο η Κυβέρνηση προχώρησε σε μια απόφαση που ούτε οι Γερμανοί στην κατοχή δεν τόλμησαν: να κατεβάσουν τους πομπούς και να επιχειρήσουν να κλείσουν τα μικρόφωνα. Εις μάτην.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στην Κρήτη με την αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου που από την πρώτη στιγμή δημιούργησε ένα τείχος αλληλεγγύης και συμπαράστασης, φραγμό στην κυβερνητική αυθαιρεσία, κρατούν την ΕΡΤ ανοιχτή.

Δηλώνουμε πως αυτή μας η θέληση θα ακυρώσει στην πράξη το απαράδεκτο κλείσιμο της ΕΡΤ και το σχέδιο απαξίωσης των εργαζομένων του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα.

Για ένα να είναι σίγουροι όσοι βάζουν ταφόπλακα στην ΕΡΤ. Θα είμαστε απέναντί τους για όσο χρειαστεί. Γιατί όταν «μαυρίζεις» τις οθόνες και κατεβάζεις τους πομπούς, στην πραγματικότητα καταλύεις τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στην Κρήτη»

Επόμενος σταθμός της πορείας ήταν τα γραφεία της της Β' βάθμιας εκπαίδευσης, κίνηση συμπαράστασης στους επιστρατευμένους καθηγητές που δεν μπορούν να απεργήσουν σήμερα.