«Η κυβέρνηση δεν έκλεισε μόνο την ΕΡΤ έκλεισε και το Κανάλι της Βουλής» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά άμεσα να συζητηθεί η πρόταση νόμου για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο Παναγιώτη Λαφαζάνη χαρακτήρισε «πραξικοπηματική» την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία «δεν οδήγησε μόνο την ΕΡΤ σε κλείσιμο, αλλά και το Κανάλι της Βουλής, το οποίο επίσης δεν εκπέμπει».

«Η κυβέρνηση με το πραξικόπημα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου δεν έκλεισε αυθαίρετα μόνο την ΕΡΤ, αλλά και το Κανάλι της Βουλής, που δείχνει μαύρο. Η Βουλή δεν έχει δικαίωμα να στέλνει μαύρο χρώμα στον λαό. Το Κανάλι της Βουλής αδιαμεσολάβητα μετέδιδε όσα έλεγαν τα κόμματα» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Επιπλέον, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το προεδρείο «αν είναι δυνατόν, αύριο κιόλας, να θέσει σε συζήτηση την πρόταση νόμου του κόμματος του για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου».

Ο πρόεδρος της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης, ωστόσο, ενημέρωσε ότι με βάση τον Κανονισμό προϋπόθεση για να εισαχθεί η πρόταση νόμου σε συζήτηση είναι να έχει εκδοθεί η έκθεση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ο κ. Λαφαζάνης επέμεινε, ωστόσο, ότι το Γενικό Λογιστήριο δεν χρειάζεται να εξαντλήσει το περιθώριο των 15 ημερών και μπορεί να επισπεύσει για την έκδοση της έκθεσης του.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook