Διαρκής ενημέρωση

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι ανακοινώσεις και οι εκδόσεις ψηφισμάτων διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου συνήλθε εκτάκτως την Τετάρτη 12-6-2013 και ώρα 6μμ στην Κίσαμο με μοναδικό θέμα το κλείσιμο της ΕΡΤ ΑΕ και αποφάσισε τα παρακάτω:
Σαν Δ.Σ. της ΕΠΟΦΕΚ θεωρούμε απαράδεκτο και πρωτοφανές το κλείσιμο της δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Η ΕΡΤ ΑΕ είναι σύμβολο Πολιτισμού και Δημοκρατίας και δεν μπορεί
κανείς επειδή δε τον βολεύει να την καταργεί. Ετσι και στη περιοχή μας κατάργησαν πριν λίγο καιρό το τοπικό πολιτιστικό κανάλι το ΚΙΣΑΜΟΣ Τ ν
Όλα τα παραπάνω δείχνουν την σαπίλα του σύγχρονου πολιτικού συστήματος, το οποίο δυστυχώς οδηγεί στο να χαρακτηριστεί η χώρα μας απολίτιστη.
Ολοι μαζί σε κοινό αγώνα για να σώσουμε τα αιώνια σύμβολα μας του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας.

Οικονομικό Επιμελητήριο Τμήμα Δυτικής Κρήτης

Η Τοπική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος – Τμήμα Δυτικής Κρήτης εκφράζει την έντονη αντίθεση της για την απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει ξαφνικά την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση ΑΕ και μάλιστα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Χωρίς δηλαδή την προηγούμενη λήψη της απόφασης από την Βουλή των Ελλήνων.
Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Δυτικής Κρήτης ως επιστημονικός φορεάς του Υπουργείου Ανάπτυξης και εκπροσωπώντας πάνω από 2.000 μέλη οικονομολόγους και λογιστές σε Χανιά και Ρέθυμνο, θεωρεί αναγκαία την περιστολή μη ανταποδοτικών δημοσίων δαπανών που επιβαρύνουν με τρόπο άδικο τις περισσότερες φορές τον έλληνα φορολογούμενο.
Ωστόσο ο τρόπος και ο χρόνος που επιλέχθηκε για την εφαρμογή της συγκεκριμένης κυβερνητικής απόφασης στον ευαίσθητο τομέα της ενημέρωσης όλων των ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν συνάδει καθόλου με την πολιτική ωριμότητα και τα δημοκρατικά φρονήματα των ελλήνων πολιτών.
Έπρεπε να υπάρξει δημόσια διαβούλευση χωρίς όμως την διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ, με στόχο την αναδιάρθρωση της και όχι το ξαφνικό και βίαιο κλείσιμο της.
Προς την κατεύθυνση αυτή ζητούμε από την κυβέρνηση να λάβει έστω και τώρα τις αναγκαίες αποφάσεις.

Ο Πρόεδρος : Παντελής Πετσετάκης
Ο Γεν.Γραμματέας : Δημήτρης Ντοκάκης

Πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕΚ

Συμπαραστεκόμεθα στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και ζητούμε από την Τρικομματική Κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή της, που οδήγησε όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ στην ανεργία και παράλληλα έδωσε τέρμα στο δημόσιο χαρακτήρα της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου.
Μία απόφαση που μας βρίσκει διαμετρικά αντίθετους.
Επίσης θα θέλαμε να τονίσουμε τη μέχρι τώρα άριστη συνεργασία που είχαμε με την ΕΡΑ Χανίων και ΕΡΑ Ηρακλείου ως Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης που μέσα από τη φωνή τους μπορούσαμε να ακουγόμαστε σε όλα τα μήκη και πλάτη της Κρήτης.
Μία φωνή η οποία σταμάτησε αλλά που η δύναμη των δικών μας φωνών μπορεί να επαναφέρει.

Δημήτρης Λειψάκης – Πρόεδρος Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook