Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ επισκέφθηκε την Πέμπτη την αναπληρώτρια εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη από την οποία ζήτησε να ξεκινήσει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για την «αυθαίρετη, παράνομη και αντισυνταγματική διακοπή μετάδοσης του ραδιοτηλεοπτικού σήματος της ΕΡΤ».

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ζήτησε η έρευνα να διεξαχθεί υπό την εποπτεία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ενώ γνωστοποίησε και την πρόθεση του κόμματος, για κατάθεση εντός των επόμενων ημερών και μηνυτήριας αναφοράς.

Η αντιπροσωπεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελείτο από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Παναγιώτη Κουρουμπλή και την υπεύθυνη επί θεμάτων Δικαιοσύνης Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όπως είπαν οι βουλευτές «πρόκειται για ενέργειες που θέτουν σε διακύβευση και διακινδύνευση την λειτουργία του Δημοκρατικού πολιτεύματος, ενώ παραβιάζουν ευθέως την ισότιμη και ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην ενημέρωση και πληροφόρηση αλλά παραβιάζουν και την ειδική νομοθεσία για τα ΜΜΕ».

Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Ανακύπτουν ζητήματα εθνικής σημασίας»

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε όπως σημείωσε η κα Κωνσταντοπούλου στο γεγονός ότι «διακόπηκε με αυθαίρετο τρόπο όχι μόνο το σήμα της ΕΡΤ, αλλά και του καναλιού της Βουλής, κ.λπ., με συνέπεια να ανακύπτουν ζητήματα εθνικής σημασίας».

Π. Κουρουμπλής: «Θα χυθεί αίμα»

Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε σε «θερμοκέφαλους της Κυβέρνησης που ζητούν εκκένωση του ραδιοτηλεοπτικού μεγάρου» και είπε στην εισαγγελέα ότι σε «τέτοια περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να χυθεί αίμα. Πρέπει, συνέχισε ο κ. Κουρουμπλής, με πολύ νηφάλιο τρόπο να ενεργήσουν οι αρμόδιες αρχές γιατί υπάρχει πλήρης ευταξία στην ΕΡΤ και οι εργαζόμενοι ελέγχουν τον χώρο. Όλα είναι ομαλά, χωρίς κανένα πρόβλημα και φθορά και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί οποιαδήποτε επέμβαση».

Τέλος, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «υπάρχουν καταγγελίες από ακριτικές και νησιωτικές περιφέρειες ότι δεν εκπέμπει σε σημεία εθνικά κρίσιμα που μέχρι τώρα υπήρχε μόνο σήμα της ΕΡΤ, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος να καλυφθεί από αντίστοιχο σήμα γειτονικών χωρών και μετά δύσκολα θα μπορεί να επανέλθει η ΕΡΤ».

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook