Συναγερμός έχει σημάνει στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας για τον εντοπισμό επικίνδυνων κακοποιών, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι δύο από τους δραπέτες των φυλάκων Τρικάλων.

Σύμφωνα με το LamiaReport χθες βράδυ έκλεψαν ένα λευκό Nissan από τη Λιλαία. Νωρίς το απόγευμα οι κακοποιοί προσπάθησαν να ξεφορτωθούν κάποια πράγματα βάζοντας φωτιά σε περιοχή κοντά στο Μοναστήρι της Δαμάστας, ωστόσο διερχόμενος οδηγός ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσε ένα όχημα με τρεις πυροσβέστες. Ο οδηγός έμεινε στο αυτοκίνητο και οι δυο ανέβηκαν στη πλαγιά για να εντοπίσουν την εστία απ΄ όπου έβγαινε ο καπνός. Ξαφνικά οι δυο πυροσβέστες ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με δυο Αλβανούς, οι οποίοι είχαν ανάψει φωτιά και έκαιγαν κάποια πράγματα.

Στους πυροσβέστες είπαν ότι την άναψαν για να ζεσταθούν, ωστόσο όταν τους ζήτησαν τα ονόματά τους αυτοί αρνήθηκαν να τα δώσουν.

Ο ένας από τους πυροσβέστες πρόσεξε ότι κάτω από τα ρούχα ο ένας είχε ένα όπλο που έμοιαζε με Καλάσνικοφ. Όταν επέστρεψαν στη βάση τους ενημέρωσαν τον διοικητή τους και στη συνέχεια την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναγνωρίσαν στις φωτογραφίες που τους έδειξαν οι αστυνομικοί , τουλάχιστον έναν από τους δραπέτες των Τρικάλων.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας σήμανε αμέσως συναγερμός. Πάνοπλοι αστυνομικοί άρχισαν να χτενίζουν την περιοχή και λίγο αργότερα, περίπου 500 μέτρα από το σημείο, που είχαν ανάψει φωτιά οι κακοποιοί βρήκαν το κλεμμένο λευκό Nissan που είχαν πάρει χθες βράδυ από τη Λιλαια.

Οι δραπέτες προφανώς μόλις κατάλαβαν ότι τους αντιλήφθηκαν, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και έφυγαν με τα πόδια μέσα στη δασική έκταση στην περιοχή Δαμάστας Ελευθεροχωρίου.

Λίγο πριν τις 7:00΄ σηκώθηκε και ελικόπτερο της Ελληνικής αστυνομίας, για να βοηθήσει στον εντοπισμό, αφού μιλάμε για δύσβατη και δασική έκταση. Επίσης γνωρίζουν ότι οι κακοποιοί που ψάχνουν κατά πάσα πιθανότητα είναι οπλισμένοι σαν αστακοί και αδίστακτοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ίδιοι, μαζί με άλλους συνεργούς, τα ξημερώματα της Κυριακής είχαν κλέψει δυο αυτοκίνητα από την Πάνορμο Ερατεινής, τα οποία βρέθηκαν στον Παρνασσό.

Το ένα ήταν καμένο και στο άλλο που ανήκει στη σύζυγο πρωην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας βρήκαν μέσα Καλάσνικοφ, εκρηκτικά (ΤΝΤ) και άλλο εξοπλισμό, που δείχνει ότι ετοίμαζαν νέα επιχείρηση σε κάποια από τις φυλακές της περιοχής.

LamiaReport

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook