Από ιδιώτη κατοχυρώθηκε το διαδικτυακό όνομα (domain name) του νέου φορέα που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ, nerit.gr, καθώς δεν έγιναν άμεσα οι απαιτούμενες ενέργειες από την κυβέρνηση.

Μπαίνοντας στο nerit.gr, εμφανίζεται μία σελίδα που γράφει nerit.gr is not available please try pitsaria-pou-eskise-gr., ενώ από κάτω αναμεταδίδει το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Το domain name, όπως προκύπτει από τη σχετική αναφορά του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας κατοχυρώθηκε μόλις το πρωί της Τετάρτης, δηλαδή την επομένη της ανακοίνωσης του σχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ, όχι από κάποιο κρατικό φορέα αλλά από ιδιώτη.

Όπως αναφέρει Το Ποντίκι, μόλις έγινε αντιληπτή η παράλειψη έγιναν κάποιες ενέργειες προκειμένου να επιστρέψει το domain name στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, όμως σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, αυτό επιτρέπεται μόνο για τα τοπωνύμια

Πλέον η κυβέρνηση αν θέλει το nerit.gr θα πρέπει να πληρώσει τον ιδιώτη που το κατοχύρωσε ή να επιλέξει κάποιο άλλο όνομα για την διαδικτυακή της πλατφόρμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook