Ούτε βήμα δεν κάνουν πίσω οι δύο κυβερνητικοί εταίροι Βενιζέλος και Κουβέλης από την κοινή τους θέση για την ΕΡΤ. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ζητούν από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να αποσύρει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και να επαναλειτουργήσει ξανά η δημόσια τηλεόραση.

Ο υπουργός επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης συναντήθηκε νωρίτερα την Παρασκευή με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, ενώ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εμφανίστηκε ανένδοτος και ζήτησε από τον υπουργό Επικρατείας να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργεί την ΕΡΤ.

Ζήτησε επίσης να εκπέμψει η ΕΡΤ κανονικό πρόγραμμα και να συσταθεί μια Επιτροπή Κύρους για όλες τις αλλαγές που θα γίνουν στην κρατική τηλεόραση.

Ας σημειωθεί ότι στελέχη της ΔΗΜΑΡ ζητούν με ένταση από τον Φώτη Κουβέλη να θέσει θέμα αλλαγής πρωθυπουργού αν ο Αντώνης Σαμαράς δεν δεχθεί τη λύση που προτείνουν για τη λειτουργία της ΕΡΤ.

«Εχει ραγίσει το γυαλί. Τρεις μήνες δεν προχωράει τίποτα. Αλλα ζητάμε, άλλα κάνει ο πρωθυπουργός. Να πάμε από αυτή τη Βουλή σε άλλη κυβέρνηση και σε άλλο πρωθυπουργό», εξηγούν κορυφαία στελέχη της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Βενιζέλος από το Παρίσι όπου βρίσκεται σε εκδήλωση είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και του εξήγησε ότι δεν προχωρά σε καμία συζήτηση όσο το κρατικό κανάλι παραμένει κλειστό και τον παρέπεμψε στις χθεσινές του δηλώσεις.

«Ας σταματήσουν οι γελοιότητες! Ας ανακαλέσουν την ΠΝΠ και την ΚΥΑ που έβγαλαν! Ας γυρίσουμε σε αυτό που λέει ο νόμος του 2011!» σχολίαζαν συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά τη διαφαινόμενη πρόθεση του Πρωθυπουργού να μην κάνει βήμα πίσω από την απόφασή του να κλείσει την ΕΡΤ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ας σημειωθεί ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην τελευταία κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας με το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ είχε κάνει λόγο για την ανάγκη εξέρευσης νέας κυβερνητικής λύσης μέσα από διερευνητικές εντολές, αν ο πρωθυπουργός επιμείνει στο λουκέτο της ΕΡΤ. «Δεν θα το δεχθούν να αλλάξει ο πρωθυπουργός, το σενάριο πιθανόν να μην αποδώσει, όμως, μπορεί να οδηγηθούμε εκεί», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες.

Κορυφαία στελέχη της Ιπποκράτους επισημαίνουν ότι δεν μπορούμε να πάμε σε μεταβατική ΕΡΤ και ότι αυτό το σενάριο του Αντώνη Σαμαρά είναι ανέφικτο. «Θα γίνει ολοκαύτωμα αν βάλουν συμβασιούχους. Δημόσια τηλεόραση με κονσέρβα πρόγραμμα δεν γίνεται», δηλώνουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο iefimerida.gr.

Καταλύτης η παρέμβαση Παπούλια

Το κλίμα στον κυβερνητικό συνασπισμό βάρυνε ακόμη περισσότερο μετά τη σημερινή παρέμβαση του Κάρολου Παπούλια, ο οποίος παρά το ότι υπέγραψε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου γι να κλείσει η ΕΡΤ ετάχθη κατά της κυβερνητικής απόφασης.

Με παρέμβασή του ζητά να γίνει η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ με το κρατικό κανάλι ανοιχτό και θεωρεί ότι η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ μπορεί να γίνει με την κρατική τηλεόραση εν λειτουργία «και αυτό πρέπει να γίνει το ταχύτερο», σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook