Αναφορικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ και την φίμωση της δημόσιας τηλεόρασης στη χώρα η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου εκφράζει την αντίθεσή της στους χειρισμούς του κ. Σαμαρά. Χειρισμούς οι οποίοι παραπέμπουν σε άλλες εποχές και απαξιώνουν τον ρόλο του ελληνικού κοινοβουλίου, αλλά και τους δημοκρατικούς θεσμούς συνολικότερα.

Σαφώς, η ΕΡΤ παρουσίαζε τεράστια διοικητικά προβλήματα με διάφορους κομματικούς «εντεταλμένους» να συμβάλουν στην μη ομαλή και βιώσιμη λειτουργία της. Άρα, ο εκσυγχρονισμός και εξορθολογισμός της ΕΡΤ κρίνεται απαραίτητος, αλλά με σαφή προϋπόθεση την ζωντανή και αδιάκοπη λειτουργία της.

Η Ν.Δ. θα πρέπει να καταλάβει πως δεν κυβερνά μόνη της και φέρει την πρώτη ευθύνη για την ομαλή συνεργασία των κυβερνητικών εταίρων. Θα πρέπει να καταλάβει πως οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, η καθημερινή διαχείριση του κράτους και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης, που επηρεάζουν χιλιάδες εργαζόμενους, δεν πρέπει να γίνονται με παραταξιακά κριτήρια.

Μοναδικός γνώμονας της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση είναι το εθνικό συμφέρον, η αντιμετώπιση της κρίσης και ο εξορθολογισμός του δημόσιου τομέα. Το ΠΑΣΟΚ δεν πράττει με το άγχος των δημοσκοπήσεων και των ενδεχόμενων εκλογών, αν τα παραπάνω δεν εξυπηρετούνται. Όσοι το πιστεύουν αυτό είναι γελασμένοι!

Το ΠΑΣΟΚ είναι δύναμη σταθερότητας και προόδου για τη χώρα και δεν πρόκειται να αναθεωρήσει τις απόψεις τους με γνώμονα τα «δημοσκοπικά» ποσοστά.

Ζητούμε την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και τον άμεσο εκσυγχρονισμό-μετασχηματισμό της, με το σήμα της «ζωντανό». Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και της ΕΡΑ Ηρακλείου για την άμεση επαναλειτουργία της και για την αναβάθμιση της δημόσιας τηλεόρασης με αξιοκρατία, δημοκρατικό έλεγχο και κοινωνική λογοδοσία.

Το ΠΑΣΟΚ θα κάνει ότι χρειάζεται για να μην διαταραχθεί η σταθερότητα της χώρας, και για να γίνουν σεβαστές οι δημοκρατικές λειτουργίες και οι αρχές δικαίου. Αυτές είναι αξίες τις οποίες δεν διαπραγματευόμαστε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook