Αρνητική φαίνεται ότι είναι η πρώτη αντίδραση των δύο κυβερνητικών εταίρων, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, στη νέα πρόταση που κατέθεσε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την άμεση εκπομπή της νέας δημόσιας τηλεόρασης (δείτε εδώ).

Καθώς λόγω του θέματος της ΕΡΤ απειλείται η κυβερνητική σταθερότητα ο κ. Σαμαράς έλεγε σε συνομιλητές του ότι "δεν θέλω εκλογές, αλλά αυτά που γίνονται προκαλούν προβληματισμό".

Συνεργάτες του εξηγούσαν ότι εννοεί τόσο την διαρροή από τους κύκλους της Προεδρίας της Δημοκρατίας όσο και τις φήμες ότι μπορεί να προκύψει κυβέρνηση από την ίδια βουλή με άλλον πρωθυπουργό.

ΠΑΣΟΚ: Η δήλωση Σαμαρά δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που έχουμε ζητήσει για την ΕΡΤ

Αρνητική ήταν η στάση και του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ στη νέα πρόταση του πρωθυπουργού για την άρση του αδιεξόδου σχετικά με την ΕΡΤ.

Σε άτυπο σχόλιό του το γραφείο τύπου της Ιπποκράτους σημειώνει: «το ΠΑΣΟΚ έχει δημόσια διατυπώσει τη θέση του με απόλυτη σαφήνεια. Η δήλωση του κ. Σαμαρά δεν συνιστά ανταπόκριση σε αυτά που έχει πει το ΠΑΣΟΚ».

Επιπλέον συνεργάτες του προέδρου του κόμματος, Ευάγγελου Βενιζέλου, θέτουν το ερώτημα «αποδέχονται με αυτή τη δήλωση ότι έχουν κάνει λάθος;». Με αυτόν τον τρόπο το ΠΑΣΟΚ, επίσης, διατυπώνει ότι δεν έχει ικανοποιηθεί από τη νέα πρόταση του πρωθυπουργού σε σχέση με τα αιτήματά του για την ΕΡΤ.

ΔΗΜΑΡ: Δεν έχει αλλάξει τίποτα για εμάς


«Δεν έχει αλλάξει τίποτα για εμάς» είναι η πρώτη αντίδραση συνεργατών του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στη δήλωση του πρωθυπουργού σχετικά με την ΕΡΤ.

Οι συνεργάτες του κ. Κουβέλη υπογραμμίζουν πως η δήλωση του κ. Σαμαρά είναι ουσιαστικά η κωδικοποίηση της πρότασης που υπεβλήθη από τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στη Δημοκρατική Αριστερά επιμένουν στα εξής:

1. να ανοίξει άμεσα η ΕΡΤ
2. να λειτουργήσει με πλήρες πρόγραμμα
3. να προχωρήσει η αναδιοργάνωση με την ΕΡΤ «εν κινήσει»
4. να αρθεί άμεσα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που βάζει «λουκέτο« στην ΕΡΤ

Μετά από αυτό συνεργάτες του κ. Κουβέλη εμφανίζονται αμετακίνητοι στη θέση που προέβαλαν τις τελευταίες ώρες.