Σε ρυθμούς κινητοποιήσεων κινείται εκ νέου η Ελλάδα, σχολιάζει το Economist, με αφορμή τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις που πυροδότησε το ξαφνικό λουκέτο στην ΕΡΤ.

Το Economist κάνει λόγο για ρήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει στη διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ, χωρίς πρώτα να εξασφαλίσει τη συναίνεσή τους, ενώ αναφέρεται και στο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης συνεχίζουν να βρίσκονται στο Ραδιομέγαρο.

«Η ΕΡΤ δεν αποτέλεσε ποτέ πρότυπο μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Οι περισσότεροι Έλληνες που εργάζονται στα μέσα ενημέρωσης θα συμφωνήσουν με τον Αντώνη Σαμαρά πως η ΕΡΤ ήταν σύμβολο σπατάλης και αδιαφάνειας», αναφέρει επίσης, ενώ επικαλούμενο τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, επισημαίνει ότι κ. Σαμαράς δεν αντιτίθεται στην δημόσια ραδιοτηλεόραση.

«Κλείνοντας την ΕΡΤ, ο κ. Σαμαράς διασφάλισε πως η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της απέναντι στην τρόικα και προχωρά στην αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα», υποστηρίζει ο αρθρογράφος. Και υπογραμμίζει: «Τώρα που η Ελλάδα υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις, η αναδιοργάνωση και εξυγίανση του δημοσίου αποτελεί βασική του προτεραιότητα».

«Οι ελληνικές αρχές ανησυχούν πως αν συνεχιστούν οι αντιδράσεις για την ΕΡΤ, η ελληνική κυβέρνηση θα πέσει και η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. Ο κ. Σαμαράς στοιχηματίζει πως οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης δεν θα αφήσουν να πέσει η κυβέρνηση, καθώς τα ποσοστά των κομμάτων τους κινούνται πτωτικά, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις», καταλήγει το Economist.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook