«Εμείς δεν θέλουμε εκλογές. Εάν ο κ. Σαμαράς επιλέγει τις εκλογές με τον τρόπο που οδηγεί τα πράγματα ας αναλάβει αυτός την ευθύνη», δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στο Associated Press, σχετικά με τις εξελίξεις στην ΕΡΤ.

Αντίθετα, όπως επισημαίνει, αυτό που επιλέγει η ΔΗΜΑΡ «είναι να ολοκληρωθεί το κυβερνητικό έργο», ωστόσο τονίζει ότι η αντοχή της κυβέρνησης «εξαρτάται και από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και πρωτίστως από το μεγαλύτερο κόμμα, τη ΝΔ και από τον πρωθυπουργό, τον κ. Σαμαρά».

Αναφερόμενος στις ενδοκυβερνητικές τριβές, υπογραμμίζει ότι δεν σχετίζονται μόνο με το ζήτημα της ΕΡΤ, αλλά «με συνολικότερα ζητήματα τα οποία έχουν αναδειχθεί ως ζητήματα διαφορετικών απόψεων, αλλά και αντιθέσεων που πρέπει να αντιμετωπισθούν».

«Εμείς θέλουμε να υπάρχει ο κοινός πολιτικός τόπος, να υπάρχει ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου, να υπάρχει ο σεβασμός μεταξύ των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ακριβώς για την επιτυχία του κυβερνητικού έργου.

Δεν είναι κατά συνέπεια δική μας επιλογή να οδηγήσουμε τη χώρα σε εκλογές αλλά δεν είναι και επιλογή μας να μην αντιμετωπισθούν όλα αυτά τα ζητήματα που αποτελούν μεγέθη διαφορετικών και αντιθέτων απόψεων», αναφέρει.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επαναλαμβάνει ότι η ΕΡΤ έχει ανάγκη εξορθολογισμού και αναδιαρθρώσεων, αλλά «πρέπει να είναι ανοιχτή» και «να προωθηθούν όλες εκείνες οι ρυθμίσεις που πράγματι θα αντιμετωπίζουν υπαρκτές προβληματικές καταστάσεις στο χώρο της δημόσιας τηλεόρασης και του ραδιοφώνου».

Ερωτηθείς τέλος για το ενδεχόμενο μιας ενδιάμεσης λύσης (να κλείσει η ΕΡΤ και να ανοίξει σε 10 ημέρες με κάποιες απολύσεις), ξεκαθαρίζει ότι για τη ΔΗΜΑΡ «δεν υπάρχει αυτή η λύση ως ενδεχόμενη συμβιβαστική λύση».

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook