Οι εκδηλώσεις συμπαράστασης στους εργαζομένους και διαμαρτυρίας για το λουκέτο στην ΕΡΤ, συνεχίζονται.

Σήμερα, στις 21.00, στον προαύλιο χώρο της ΕΡΑ στη Σούδα οι "Χαλικούτηδες" θα είναι εκεί για μια μουσική βραδιά γεμάτη αλληλεγγύη!

Το κάλεσμα είναι ευρύ σε όποιον θέλει να παρευρεθεί και να εκφράσει την αντίθεσή του με το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

"Χρησιμοποιούμε το μόνο όπλο που διαθέτουμε: τη μουσική", αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους

Λίγα λόγια για την μπάντα

Οι Halicuti Band, κατά κόσμον “Χαλικούτηδες” είναι ένα σχήμα που αποτελείται από ανθρώπους με διαφορετικές και ανομοιόμορφες μουσικές καταβολές. Αυτό το στοιχείο είναι που κάνει τη συνεύρεσή τους πάνω απ’ όλα ενδιαφέρουσα, συνδυάζοντας ήχους βαλκανικούς, παραδοσιακούς, έντεχνους ή ρεμπέτικους με έθνικ και καμιά φορά ροκ προσμίξεις. Η ενασχόλησή τους ως μπάντα με τη μουσική είναι προϊόν βαθιάς ανάγκης που προέκυψε τυχαία, πριν από μερικά χρόνια και έκτοτε ολοένα και εμπλουτίζεται και μεγαλώνει.

Στις εμφανίσεις τους είναι διάχυτη η ατμόσφαιρα που δημιουργεί μια παρέα φίλων, που θέλουν πάνω απ’ όλα να εκφράσουν την αγάπη τους για τη μουσική και να τη μοιραστούν με ανθρώπους που αισθάνονται το ίδιο γι’ αυτήν.

Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών, στο μεγαλύτερο μέρος του διασκευασμένο από την ελληνική σκηνή, το οποίο οι Χαλικούτηδες προσπαθούν να φέρουν στα δικά τους μέτρα, χρησιμοποιώντας άλλοτε κλαρίνο, άλλοτε φλάουτο και ακορντεόν ή και ηλεκτρικά όργανα. Γι’ αυτήν ακριβώς την προσπάθεια συνηθίζουν να αυτοαποκαλούνται «χαμάληδες της μουσικής»!