Με στόχο να αναδείξει ότι η σύγκρουση με την κυβέρνηση δεν αφορά μόνο εργασιακά θέματα αλλά την ίδια τη Δημοκρατία, η ΕΣΗΕΑ εκδίδει την Κυριακή το απεργιακό φύλλο της Αδέσμευτης Γνώμης, αναβιώνοντας την έκδοση του φύλου το 1975, σε μια ιστορική απεργία της Ένωσης Συντακτών.

Όπως αναφέρει η Ντίνα Δασκαλοπούλου της Εφημερίδας των Συντακτών, η «Αδέσμευτη Γνώμη» που κυκλοφορεί σήμερα είναι ένας θρύλος για τους Έλληνες δημοσιογράφους.

Εκδόθηκε το 1975 και ήταν η απάντηση των εργαζόμενων στην πεισματική άρνηση των εκδοτών να τους υπογράψουν συλλογικές συμβάσεις, παρά την απεργία που κρατούσε πάνω από ένα μήνα.

Η εφημερίδα με τον τίτλο «Αδέσμευτη Γνώμη» και πρωτοσέλιδο «Succ…ΕΡΤ story» κυκλοφορεί από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, όπως δημοσιεύει το nocomments.gr ανάμεσα στους χιλιάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στο ραδιομέγαρο.

Ο καθένας δίνει όποιο ποσό επιθυμεί για να την αγοράσει.

Δείτε τις εικόνες

Efimerida

Efimerida1

Efimerida2

Efimerida3

Η εφημερίδα τότε

Μπροστάρηδες στον τον αγώνα του 1975 ήταν προσωπικότητες της δημοσιογραφίας όπως ο Κώστας Νίτσος, ο Δημήτρης Ψαθάς, ο Παύλος Παλαιολόγος, ο Σπύρος Μελάς, ο Μάριος Πλωρίτης, ο Χρήστος Πασαλάρης, ο Απόστολος Μαγγανάρης, ο Νίκος Καραντηνός.

Το απεργιακό φύλλο εκδόθηκε από την ΕΣΗΕΑ, την Ένωση Τυπογράφων και τους Εφημεριδοπώλες της Αθήνας με διευθυντή τον Κώστα Νίτσο, αρχισυντάκτη τον Αλέκο Φιλιππόπουλο, υπεύθυνους τομέων ρεπορτάζ τους Σεραφείμ Φυντανίδη, Λυκούργο Κομίνη, Τόλη Γαρουφαλή, με συντάκτες και τυπογράφους όλους όσους δούλευαν τότε σε εφημερίδες και περιοδικά.


iefimerida.gr/nocomments