Δεν έπρεπε να κλείσουν την ΕΡΤ, λένε 7 στους 10 Έλληνες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της METRON Analysis, που δημοσιεύει η εφημερίδα \”Επενδυτής\”.

Στο ερώτημα αν θα πρέπει να παραμείνουν στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, παρά τη διαφωνία τους, ή να αποχωρήσουν και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, το 49% λέει να παραμείνουν και το 47% να αποχωρήσουν.

\"\"

Στην πρόθεση ψήφου (μαύρη στήλη) προηγείται η Νέα Δημοκρατία με ισχνή διαφορά 0,2%. Συγκεκριμένα, το ποσοστό που συγκεντρώνει είναι 20,2% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 20%, η Χρυσή Αυγή με 8,1%, το ΠΑΣΟΚ με 4,7%, η Δημοκρατική Αριστερά με 4,6%, οι ΑΝ.ΕΛ με 4,5% και το ΚΚΕ με 3,6%.

Ενδεικτικό είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που απαντούν ότι δεν θα ψηφίσουν. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αγγίζει το 13%.

\"\"

Σε δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, που κυκλοφόρησε το Σάββατο, το 64,4% των ερωτηθέντων κρίνoυν την απόφαση για το λουκέτο «μάλλον αρνητικά και αρνητικά», ενώ «θετικά και μάλλον θετικά» απαντoύν το 32,1%.

Στο ερώτημα εάν πρέπει η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, το 57,1% απαντούν «μάλλον όχι και όχι», ενώ «ναι και μάλλον ναι» απαντούν το 40,1%.

Στην πρόθεση ψήφου, εάν διεξάγονταν τώρα εκλογές, η ΝΔ προηγείται οριακά του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 0,3%. Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 21,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,1%, το ΠΑΣΟΚ 6,3%, οι ΑΝ.ΕΛ 4,4%, η Χρυσή Αυγή 9,5%, η ΔΗΜΑΡ 3,9% και το ΚΚΕ 5,1%.

\"\"


Σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής» για τον μήνα Ιούνιο, η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, η ΝΔ καταφέρνει να αυξήσει το ποσοστό της κατά δύο μονάδες, φθάνοντας στο 29,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, με απώλεια μισής ποσοστιαίας μονάδας, συγκεντρώνει την προτίμηση του 27,5% των ψηφοφόρων.

Σταθερά στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με αμετάβλητο ποσοστό στο 11,5%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, επίσης σταθερό στο 6,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 6% χωρίς και αυτοί να καταγράφουν μεταβολή στο ποσοστό τους. Απώλεια μισής ποσοστιαίας μονάδας αποτυπώνεται για το ΚΚΕ, που πέφτει στο 6%, ενώ μία ποσοστιαία μονάδα χάνει η ΔΗΜΑΡ, που μετριέται στο 4,5%.

\"\"\"\"

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook