Η συνεργασία μεταξύ της Πρεσβείας του Βελγίου και του Δήμου Χανίων στον τομέα του πολιτισμού θα προωθηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, όπως δεσμεύτηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα, Παρασκευή 15/4/2011 το πρωί ο Πρέσβης του Βελγίου στην Ελλάδα, Marc Van Den Reeck, ο Επίτιμος Πρόξενος του Βελγίου για την Κρήτη, Yves Maebe και ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, παρουσία και του αρμόδιου Αντιδημάρχου σε θέματα πολιτισμού, Δημήτρη Λειψάκη, προτάθηκε η πραγματοποίηση κύκλου συναυλιών στην Κρήτη και ειδικά στα Χανιά, καθώς επίσης η ένταξη της εν λόγω συναυλίας στο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, που διοργανώνονται κάθε χρόνο στην πόλη μας.

«Στόχος της Πρεσβείας μας είναι να σταλεί το μήνυμα ότι, πέρα από την οικονομική ενίσχυση, ο πολιτισμός είναι ο καλύτερος τρόπος συμπαράστασης κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης», τόνισε ο κ. Πρέσβης, προσθέτοντας ότι στο Βέλγιο διοργανώνονται συχνά πολιτιστικές εκδηλώσεις ελληνικού ενδιαφέροντος από τους περίπου 35.000 Έλληνες, που διαμένουν στη συγκεκριμένη χώρα.

Την ικανοποίηση του για τη συνεργασία με την Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα στον τομέα του πολιτισμού εξέφρασε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι η διοργάνωση κοινής μουσικής συναυλίας τον Σεπτέμβριο θα αποτελέσει την έναρξη της ανάπτυξης ευρύτερων πολιτιστικών σχέσεων και διοργανώσεων μεταξύ Ελλάδας και Βελγίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook