Καταπέλτης για τα όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ ήταν ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στο προσυνέδριο της ΝΔ που διεξάγεται στο Ναύπλιο, στέλνοντας σαφές μήνυμα για ακόμη μια φορά προς τους κυβερνητικούς εταίρους του ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω.

Αναφερόμενος στην απεργία των συνδικαλιστικών ενώσεων των εργαζομένων στον Τύπο ο κ. Σαμαράς είπε πως «αυτοί που επιβάλλουν εμπάργκο στην ενημέρωση δεν μας ξέρουν καλά» και συμπλήρωσε πως όταν λήξει αυτό το εμπάργκο κάποιοι θα ντρέπονται που υποστήριξαν την ΕΡΤ.

«Η ΕΡΤ τον τελευταίο ενάμισι χρόνο βρισκόταν συνεχώς σε απεργία. Τα σημαντικά γεγονότα δεν τα κάλυπτε διαρκώς απεργούσε.

Η ΕΡΤ ήταν ακόμα πιο αδιαφανής. Από πού να ξεκινήσει κανείς… από τα έξι λογιστήρια που λειτουργούσαν και δεν επικοινωνούσαν μεταξύ τους; Από το γεγονός ότι δεν ήξερε κανείς πόσοι δουλεύουν στην ΕΡΤ γιατί δε μπορούσαν να ελεγχθούν οι συμβάσεις; Από το γεγονός ότι δίνονταν τεράστια ποσά σε εξωτερικές παραγωγές την ώρα που αυτές θα μπορούσαν να παραχθούν μέσα στην ΕΡΤ; Ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει αναλάβει ήδη την έρευνα και θα αποκαλυφθούν όσα έμεναν κουκουλωμένα μέχρι χθες και κάποιοι ίσως αρχίσουν να ντρέπονται».

Αναφορικά με το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είπε ότι θα υπάρξει «αδέσμευτη δημόσια ραδιοτηλεόραση και αυτό θα ξεκινήσει αμέσως». «Πρέπει να δοθεί μεταβατική λύση που μπορεί να αρχίσει μέσα σε μια εβδομάδα», είπε και υπεραμύνθηκε της πρότασης που έχει ήδη καταθέσει.

Ενώ σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν φιρμάνι από την τρόικα ή την Ε.Ε. είπε ότι «δε μας το ζήτησε κανείς, το επιλέξαμε!».

Την ίδια στιγμή απέρριψε το ενδεχόμενο εκλογών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Κάποιοι πιστεύουν αφελώς ότι θα μας εγκλωβίσουν σε δίλημμα εκλογών. Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι ποιος θα προκαλέσει έκτακτες εκλογές, γιατί δεν τις θέλουμε. Το πραγματικό δίλημμα είναι ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων. Εμείς δεν θα το χρεωθούμε, γιατί όποιος το χρεωθεί θα το μετανιώσει».

Επίσης, εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Τσίπρα λέγοντας ότι:

«Ο κ. Τσίπρας την έλεγε εργαλείο προπαγάνδας, ότι θυμίζει τη χειρότερη παλιά ΥΕΝΕΔ κα τώρα θρηνεί για την κατάργηση της απαξιωμένης ΕΡΤ».

Στη συνέχεια έκανε λόγο για μια «απαξιωμένη» Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και για απολύσεις που έχουν υπογράψει το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, επισημαίνοντας πως «τα τελευταία τρία χρόνια υπήρχαν 1 εκατομμύριο άνεργοι, πάνω από 3000.000 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο. Και ένας μικρός ιδιωτικός τομέας έπρεπε να συντηρεί ένα υπερβολικά μεγάλο δημόσιο που παραμένει ανέγγιχτο. Προσοχή δεν υποστηρίζω μαζικές απολύσεις από το δημόσιο, αλλά πρέπει έστω και συμβολικές αποχωρήσεις να υπάρξουν στο δημόσιο. Η ΕΡΤ ήταν η πιο απαξιωμένη και όσοι συμμετέχουν στην σημερινή κυβέρνηση είχαν υπογράψει για αυτές τις απολύσεις»

Η ομιλία του Σαμαρά από Enikos_gr

«Πέφτουν τα κάστρα των βολεμένων»

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η ΕΡΤ δεν είναι η αιτία, ούτε καν η αφορμή, αλλά το πρόσχημα για να σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις. «Πρόσχημα αδύναμο και υποκρισία απροκάλυπτη», είπε.

Δήλωσε επίσης αποφασισμένος να μην συμβιβαστεί, όπως ανέφερε, με τους βολεμένους. Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι υπάρχουν δύο δρόμοι, «είτε να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και να φτιάξουμε την Ελλάδα της ανάπτυξης, είτε να συμβισβαστιυμε με εκείνους που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στον τόπο».

«Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τους βολεμένους και τα προνόμιά τους», διεμήνυσε, σημειώνοντας ότι «όσο πιο δίκαια μοιραστούν οι θυσίες τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσουν οι θυσίες για όλους τους Έλληνες».

Είπε ακόμη ότι «δεν μπορούμε συνεχώς να ζούμε με δανεικά» και «δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από τα μηνμόνια όταν κάποιοι πληρώνουν για πάντα και κάποιοι την γλιτώνουν για πάντα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook