Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και η Ντόρα Μπακογιάννη, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Real.gr, είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση των δύο πολιτικών έγινε στη Γλυφάδα και για τον καθορισμό του «ραντεβού» μεσολάβησαν τρίτα πρόσωπα, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να συνομιλούν και με τις δύο πλευρές.

Είναι σαφές ότι η «είδηση» μίας τέτοιας συνάντησης, είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιβεβαιωθεί, ιδίως τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Κι αυτό είναι που την καθιστά σημαντική. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Αναρτήσεις των τελευταίων ημερών στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν συζητήσει για πολλά ονόματα στελεχών της ΝΔ, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν –κατά την άποψη τους- λύση για την πρωθυπουργία.

Κι αυτό, σύμφωνα πάντα με τη real.gr αν οι δύο εταίροι έφθαναν στο σημείο να άρουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά. Ανάμεσα στα ονόματα που έχουν γραφεί είναι και αυτό της Ντόρας Μπακογιάννη.

Μία συνάντηση Φώτη Κουβέλη-Ντόρας Μπακογιάννη δίνει νέα διάσταση στο «πολιτικό παρασκήνιο» των ημερών. (Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντηση θα έδινε το «παρών» και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης).

Πάντως, οι δίαυλοι «πολιτικής επικοινωνίας» ανάμεσα σε Μπακογιάννη και Κουβέλη είναι «ανοιχτοί» από το 2010, όταν και οι δύο ως ανεξάρτητοι βουλευτές αναζητούσαν τρόπους να ενισχύσουν τη φωνή τους μέσω δημιουργίας Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ανεξάρτητων βουλευτών όλων των κομμάτων.