Σκληρή επίθεση εναντίον του Αντώνη Σαμαρά εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του γραφείου Τύπου του. Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι έχει κάνει «κουρελόχαρτο το Σύνταγμα», ενώ του καταλογίζει απαξίωση της Βουλής.

Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου συμπεριλαμβάνονται συνεχείς χαρακτηρισμοί προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού όπως «αλαζονεία» και «αυταρχισμός» και τονίζεται πως είναι «ένας πρωθυπουργός κατευθείαν από την δεκαετία του ‘50, με την ακροδεξιά ρητορική και πολιτική, άλλαξε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό».

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου:

«Ο Πρωθυπουργός της εκτροπής και της ανεργίας κατάφερε για άλλη μία φορά να κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα και το δίκαιο της χώρας μας. Έχουμε συνεχή και συστηματική παραβίαση του Συντάγματος. Συνεχή και συστηματική απαξίωση της Βουλής.

Η 19η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σε ένα χρόνο είναι προδήλως παράνομη και αντισυνταγματική.

Ο Πρωθυπουργός, που αυτοπροσδιορίζεται ως ευρωπαϊστής και προσπαθεί να φτιάξει το «ευρωπαϊκό κόμμα», κατόρθωσε με μία κίνηση να καταργήσει και το ευρωπαϊκό δίκαιο, να παραβιάσει όλη την Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξοργίζοντας ακόμα και τον κ. Σουλτς, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Πρόεδρος της EBU εγείρει μείζον ζήτημα για την ελευθερία του λόγου. Δηλώνει ότι το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης αποτελεί ισχυρό πλήγμα στη δημοκρατία, τη νομιμότητα και την πολυφωνία.

Μπόρεσε μέσα στην αλαζονεία και τον αυταρχισμό του, να προκαλέσει ακόμα και την αντίδραση του Διευθυντή του ΡΙΚ, αφού με την απόφασή του παραβίασε διακρατική συμφωνία.

Όντως, ένας πρωθυπουργός κατευθείαν από την δεκαετία του ‘50, με την ακροδεξιά ρητορική και πολιτική, άλλαξε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Όλη η Ευρώπη, όλος ο κόσμος, απομόνωσε την Ελλάδα. Τη διαπόμπευσε στα πέρατα του κόσμου.

Δεν είναι τυχαίο που στα τελευταία νομοσχέδια, η μόνη που βρέθηκε να τον στηρίξει είναι η Χρυσή Αυγή.

Το σχέδιο Σαμαρά δεν είναι «μεταρρυθμίσεις» και «σωτηρία του τόπου». Είναι πραξικόπημα, είναι κατάλυση της νομιμότητας, του κράτους δικαίου, της δημοκρατίας».

newpost.gr