Με 5 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 1 λευκό, η \’Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών αποφάσισε να συνεχιστούν οι επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες των δημοσιογράφων, ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η απεργία αφορά όλους τους δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς υπαλλήλους στα ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά και έντυπα μέσα (εφημερίδες και περιοδικά), τους τυπογράφους και τους εργαζόμενους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη Γενική Γραμματεία και τα Γραφεία Τύπου.

Από τα σωματεία Τύπου εξαιρέθηκαν οι εφημερίδες που απήργησαν το Σαββατοκύριακο.

Αυτές είναι οι εξής: Ναυτεμπορική, Ριζοσπάστης, Αυγή, Ελευθεροτυπία, Εφημερίδα Των Συντακτών, Ελλάδα Αύριο, Πριν, Εποχή, Ο δρόμος της Αριστεράς.

Οι εφημερίδες αυτές θα κυκλοφορήσουν ως απεργιακά φύλλα.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς στη θέση των προγραμματισμένων δελτίων ειδήσεων τους, να παίξουν 5λεπτα δελτία με θέμα την ΕΡΤ.

ΕΣΗΕΑ: Συκοφαντική η επίθεση του Σαμαρά

\”Θα συνεχίσουμε τον αγώνα\” ανακοινώνει η ΕΣΗΕΑ και κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά για \”συκοφαντική και προκλητική επίθεση\”.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

\”Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τη νέα συκοφαντική και προκλητική σημερινή επίθεση του Πρωθυπουργού κατά των εργαζόμενων της ΕΡΤ, της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και των Σωματείων.

Η ΕΣΗΕΑ έχει αποδείξει έμπρακτα την υποστήριξή της στην πολυφωνία, τη δημοκρατική ενημέρωση και στηριγμένη στην ελληνική και διεθνή αλληλεγγύη, απορρίπτει τις κατάπτυστες επιθέσεις και τις τρομοκρατικές απειλές.

Δηλώνει πως θα παραμείνει αταλάντευτη στον αγώνα για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και τη δημοκρατία\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook