Την έντονη αντίθεσή της στο κλείσιμο της ΕΡΤ εκφράζει και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Καταναλωτών Ηρακλείου – Κρήτης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση \”το Δ.Σ. της Ένωσης Καταναλωτών Ηρακλείου – Κρήτης (ΕΝΚΗ Κρήτης) μετά από πρόσκληση του προέδρου του κ. Νίκου Τζανάκη, συνήλθε εκτάκτως, με μοναδικό θέμα την πέραν κάθε λογικής απόφαση της κυβέρνησης: \”Κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιο-Τηλεόρασης (ΕΡΤ) και απόλυση των εργαζομένων\”.

Το ΔΣ της Ένωσης Καταναλωτών Ηρακλείου – Κρήτης (ΕΝΚΗ Κρήτης) μετά από εισήγηση του Προέδρου και διαλογική συζήτηση που ακολούθησε, αποφάσισε ομόφωνα:

1. Να συμπαρασταθεί με όλα τα νομικά και άλλα μέσα στον αγώνα των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας για μια λειτουργούσα ΕΡΤ,
2. Να αναρτήσει πανό διαμαρτυρίας – συμπαράστασης στους χώρους της ΕΡΤ Ηρακλείου,
3. Να συμμετάσχει με τα μέλη της, στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις-διαμαρτυρίες των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου – Κρήτης (ΕΝΚΗ Κρήτης) διαμαρτύρεται έντονα και καταγγέλλει δημόσια την πρωτοφανή απόφαση της κυβέρνησης, υπό το πρόσχημα της αναδιάρθρωσης, να κλείσει τους κεντρικούς και περιφερειακούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, παραδίδοντας για άγνωστο διάστημα την χειμαζόμενη από την οικονομική ύφεση ελληνική κοινωνία, στις μονομερείς, πολλές φορές, ενημερώσεις των ιδιωτικών μέσων μαζικής επικοινωνίας και τα προϊόντα υποκουλτούρας που μας σερβίρουν ορισμένα από αυτά.

Η ΕΡΤ δεν ανήκει σε καμία κυβέρνηση, ανήκει στους πολίτες, που την συντηρούν από το υστέρημα τους.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook