Ο δρόμος για τη χρησιμοποίηση του γηπέδου Περιβολίων και από τον Α.Ο. Χανιά… άνοιξε για τα καλά.
Την Παρασκευή (14/06) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. του Δήμου Χανίων πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ανάμεσα στις δυο ομάδες, παρουσία του Δημάρχου Μανόλη Σκουλάκη, των Αντιδημάρχων Κώστα Πρωτοπαπαδάκη, Δημήτρη Λειψάκη και Νίκου Ξυνίδη και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Νίκου Παπαντωνάκη και Γιώργου Τσαπάκου.
Αν και οι τόνοι ανέβηκαν αρκετές φορές η ουσία της συζήτησης ήταν ότι και ο Πλατανιάς συναινεί στο να χρησιμοποιεί το γήπεδο και ο Α.Ο. Χανιά. Αυτή την εβδομάδα μάλιστα αναμένεται να υπάρξει συνάντηση της δημοτικής αρχής με την κάθε ομάδα ξεχωριστά ώστε να συζητηθούν εκτενέστερα οι λεπτομέρειες για τη χρήση των Περιβολίων.
Ο κ. Σκουλάκης σημείωσε ότι είναι χαρά για τα Χανιά να έχουν ομάδα στην Α\’ και την Β\’ Εθνική, τονίζοντας για ακόμα μια φορά ότι και ο Α.Ο. Χανιά θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα Περιβόλια ως έδρα.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα αθλητικά κ. Λειψάκης ανέφερε ότι κάθε ομάδα θα παίρνει το γήπεδο μια φορά για προπόνηση πριν από το εντός έδρας παιχνίδι.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα οικονομικά κ. Πρωτοπαπαδάκης γνωστοποίησε τα δεδομένα και τις υποχρεώσεις που θα έχουν οι δυο ομάδες για τη χρησιμοποίηση του γηπέδου.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην οικονομική δέσμευση που θα έχει κάθε ομάδα, με το ποσό της εγγυητικής επιστολής για την χρήση του γηπέδου να είναι 7.500 ευρώ. Το ποσοστό από τις εισπράξεις θα είναι 15%, όπως και αυτό για τις διαφημίσεις, αν και τονίστηκε ότι η σχετική απόφαση για το θέμα αυτό θα υπάρξει το προσεχές διάστημα. Ο Δήμος θα προχωρήσει σε δημοπράτηση των κυλικείων σε ετήσια βάση, ενώ θα αναλάβει την καθαριότητα του γηπέδου, τον φωτισμό και την ύδρευση.
Η πλευρά του Α.Ο. Χανιά συμφώνησε στους όρους για τη χρησιμοποίηση του γηπέδου, ενώ η ΠΑΕ Πλατανιάς αξίωσε από την πλευρά του ΑΟΧ ένα ποσό για τη συντήρηση του χλοοτάπητα (35.000 από τα 70.000 που παρακρατεί η Super League από τους \”ερυθρόλευκους), ενοίκιο για τα δημοσιογραφικά μπουθ και για την εκμετάλλευση της υποδομής για τις διαφημιστικές πινακίδες, αφού αυτά είναι έργα που πληρώθηκαν από τη διοίκηση της ομάδας.
Στο σημείο αυτό ανέβηκαν οι τόνοι αλλά ο κ. Πρωτοπαπαδάκης φρόντισε να δώσει τη λύση, σημειώνοντας ότι ο Δήμος Χανίων θα υπογράψει σύμβαση 20.000 ευρώ με την εταιρεία που έχει τοποθετήσει τον χλοοτάπητα, ενώ για τα μπουθ θα φροντίσει να τα ενοικιάσει για λογαριασμό του ΑΟΧ από τον Πλατανιά. Για την υποδομή των διαφημιστικών πινακίδων θα υπάρξει συνεννόηση με την κάθε ΠΑΕ ξεχωριστά.
Μετά τη συνάντηση η ΠΑΕ Α.Ο. Χανιά εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

\”Η ΠΑΕ Α.Ο. ΧΑΝΙΑ ευχαριστεί τον Δήμαρχο Χανίων κ. Εμμ. Σκουλάκη, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Παπαντωνάκη και Τσαπάκο, τους Αντιδημάρχους κ. Πρωτοπαπαδάκη, Λειψάκη, Ξυνίδη και Λιονάκη για τις θέσεις και τις δεσμεύσεις τους   κατά τη σημερινή σύσκεψη με αντικείμενο την παραχώρηση της χρήσης του γηπέδου Περιβολίων στην ΠΑΕ ΑΟ ΧΑΝΙΑ.Παράλληλα ευχαριστεί και τους εκπροσώπους της ΠΑΕ Πλατανιάς για τη ρητή συγκατάθεση τους στο ίδιο ζήτημα. Ο Αθλητικός Όμιλος Χανιά ως ομάδα όλων των Χανιωτών θα επιδιώξει άμεσα και εμπράκτως τη συνεργασία με όλα τα Χανιώτικα ποδοσφαιρικά σωματεία σε κλίμα συναδέλφωσης και συμπόρευσης με μοναδικό γνώμονα την πρόοδο του Χανιώτικου ποδοσφαίρου.\”

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook