Ο αριθμός των νεκρών από τη βομβιστική επίθεση στο μετρό της πρωτεύουσας της Λευκορωσίας αυξήθηκε σε 13, όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο BelTA σήμερα, καθώς ένας από τους τραυματίες υπέκυψε σε νοσοκομείο το βράδυ της Πέμπτης.

Πέντε άνθρωποι, όλοι Λευκορώσοι υπήκοοι κάτω των 25 ετών, έχουν συλληφθεί, στο πλαίσιο των ερευνών για την επίθεση της 11ης Απριλίου, και αξιωματούχοι λένε ότι συνδέονται με δύο εκρήξεις που είχαν συμβεί το 2005 και το 2008, στις οποίες είχαν υπάρξει μόνο τραυματισμοί.

Η βομβιστική επίθεση της Δευτέρας είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό περίπου 150 ανθρώπων, καθώς έγινε σε σταθμό του μετρό του Μινσκ, γεμάτο κόσμο, αφού ήταν ώρα αιχμής.

Ο πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο, ο οποίος κυβερνά την πρώην Σοβιετική Δημοκρατία από το 1994 και χαρακτηρίζεται «ο τελευταίος δικτάτορας στην Ευρώπη» από την Ουάσινγκτον, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι η αστυνομία αναζητεί ακόμα εκείνους που διέταξαν την επίθεση.

Αξιωματούχοι της Εισαγγελίας, αστυνομικοί και στελέχη της KGB είπαν στην κρατική τηλεόραση την Πέμπτη ότι η έρευνα ενδέχεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook