Η Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο έχοντας πληγεί από την οικονομική κρίση έχει βάλει στην άκρη τα όποια φιλανθρωπικά ζητήματα και προσπαθεί να πουλήσει εκκλησιαστική γη για να επιβιώσει.

Σύμφωνα με δηλώσεις που μιλούν για έκτακτη συνάντηση το Σάββατο, το διοικητικό συμβούλιο βρίσκεται σε «δύσκολη θέση» και θα ζητήσει από τα μέλη “τη χορήγηση άδειας για την πώληση μιας από τις εκκλησίες της GCT».

Η ιδέα της πώλησης μιας εκκλησίας έχει δημιουργήσει πανικό. Όμως ο δικηγόρος Γιώργος Μπουγαδής είπε ότι η φιλανθρωπική οργάνωση εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης τριών γειτονικών κατοικιών και όχι οποιονδήποτε εκκλησιών, και ότι η δήλωση ήταν λανθασμένη. Αυτό ξαναειπώθηκε την Τετάρτη το βράδυ σε συνάντηση που έλαβε χώρα στον κατάμεστο καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Parkdale.

Όμως κάποιοι πιστοί έχουν ήδη αντιδράσει.

«Είναι μια κοινότητα, είναι οι σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ ανθρώπων», δήλωσε η 24χρονη Leah Ρακόπουλος, η οποία βαφτίστηκε στον καθεδρικό ναό, όπου είχαν επίσης παντρευτεί οι γονείς της, και τον οποίο επισκεπτόταν η γιαγιά της μόλις μετανάστευσε στον Καναδά από την Ελλάδα.

greekreporter.gr/Χριστίνα Φλωρά

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook