Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν τα τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για την ένοπλη ληστεία χρηματαποστολής, τον Νοέμβριο του 2010 στον Επαρχιακό δρόμο Κοκκίνη Χάνι - Άνω Βάθια.

Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από την προανάκριση, πρόκειται για έναν 56χρονο υπάλληλο τον ΕΛΤΑ, δύο αδέλφια από το Κοκκίνι - Χάνι και έναν αλλοδαπό ο οποίος είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών στην Αγία Τριάδα.

Αν και ο υπάλληλος των ΕΛΤΑ, αρνείται τις κατηγορίες, οι υπόλοιποι τρεις, σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίοι ομολόγησαν την πράξη τους, επισημαίνουν ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ληστεία της χρηματαποστολής

Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι στο σπίτι του 56χρονου υπαλλήλου στα Χανιά, βρέθηκε η καραμπίνα που χρησιμοποίησαν εκείνο το πρωί οι δράστες αλλά και μια βίντεο - κάμερα στην οποία είναι καταγεγραμμένο οπτικό υλικό που καταγράφει την διαδρομή από την είσοδο των γραφείων των ΕΛΤΑ μέχρι και το χρηματοκιβώτιο.

Όσον αφορά στη κατανομή των χρημάτων, που ήταν η λεία των δραστών 27000 θα λάμβανε ο μεγαλύτερος αδελφός από το Κοκκίνη - Χάνι, 7000 ευρώ θα έπαιρνε ο δεύτερος αδελφός 27.000 ο αλλοδαπός, και τα υπόλοιπα 39.000 θα τα έπαιρνε ο 56χρονος