Βομβιστής καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος μέσα σε τέμενος που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της αστυνομίας στην πόλη Σιρεμπόν της δυτικής Ιάβας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος και να τραυματιστούν τουλάχιστον 17 άνθρωποι, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

«Ήταν επίθεση αυτοκτονίας. Ο δράστης καθόταν στην πρώτη σειρά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Αντον Μπακρούλ Αλάμ.

Μέλη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Ινδονησίας μεταβαίνουν στον τόπο της επίθεσης για να πραγματοποιήσουν έρευνα, είπε πηγή της ομάδας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η Ινδονησία, η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό μουσουλμάνων στον κόσμο, έχει γίνει θέατρο μεγάλων επιθέσεων από ενόπλους που συνδέονται με την αλ Κάιντα την τελευταία δεκαετία, αλλά αυτό είχε καιρό να συμβεί.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι οι ένοπλοι στη Ινδονησία άλλαξαν πρόσφατα τον τρόπο επιθέσεών τους και πλέον στοχοποιούν κυβερνητικούς αξιωματούχους, αξιωματούχους του τομέα επιβολής του νόμου και δυτικούς στόχους.

Ο επικεφαλής της Εθνικής Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της χώρας, Ανσιγιάντ Μπάι, δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του στο Reuters ότι οι ένοπλοι χρησιμοποιούν παγιδευμένα δέματα και βάζουν ως στόχο μειονότητες για να προωθήσουν την ισλαμιστική τους ατζέντα και προειδοποίησε ότι είναι πιθανές και νέες επιθέσεις.

«Η αστυνομία είναι πολύ δραστήρια στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και γι’ αυτό έχουν εξαγριωθεί μαζί μας», είπε ένας άλλος εκπρόσωπος της ινδονησιακής αστυνομίας, ο Μπόι Ραφλί Αμάρ.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook