Μια ξεχωριστή θεατρική παράταση θα παρουσιάσουν την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013, οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου, στον Πολυχώρο Mega Place (Ster Cinema), με τίτλο «Η Αλφαβήτα της Εφηβείας».

Η παράσταση η οποία θα «ανέβει» για δεύτερη φορά (από όπου και οι φωτογραφίες που ακολουθούν), μετά τον περασμένο Απρίλιο, βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Μάγιας Δεληβοριά, το οποίο μάλιστα έχει βραβευθεί..

\"\"

Η υπόθεση πραγματεύεται μια ιστορία με πρωταγωνιστές εφήβους του σήμερα που προετοιμάζοντας μια θεατρική παράσταση, βρίσκουν τον τρόπο να εκφράσουν όλες τις ανησυχίες τους. Από το άλφα μέχρι το ωμέγα, ένα πανόραμα όσων τους απασχολούν, μέσα από 24 λέξεις-κεφάλαια γραμμένα με ζωντάνια, χιούμορ και αισιοδοξία.

\"\"

Άγχος, Βαρεμάρα, Γονείς, Δίαιτα, Έρωτας, Ζήλια, Ήρωας, Θάνατος, Ίντερνετ, Καθηγητές, Λύπη, Μοναξιά, Ναρκωτικά, Ξύρισμα, Όνειρα, Πενθήμερη, Ρούχα και Ρατσισμός, Σεξ, Τηλέφωνο, Ύψος, Φιλία, Χορός, Ψέματα, Ωριμότητα.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια παράσταση που αναδεικνύει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των νέων. Ένα έργο το οποίο σηκώνει τη σημαία της ανακωχής ανάμεσα στα παιδιά και στους γονείς τους. Έστω για λίγο. Όσο κρατάει μια παράσταση.

\"\"

Όπως μας αναφέρει η καθηγήτρια κυρία Πόπη Γουρνιεζάκη, η οποία συμμετέχει στην παράσταση με ένα ρόλο παρεμβατικό-συμβουλευτικό (το ρόλο της καθηγήτριας), οι μαθητές αρχικά αντιμετώπισαν το θέμα με αρκετή επιφύλαξη και προβληματισμό, λόγω του περιορισμένου χρόνου τους και της πίεσης που βιώνουν γενικότερα στις μέρες μας ως έφηβοι. Στην πορεία, βέβαια, τα πράγματα άλλαξαν, καθώς το δέσιμο της ομάδας και η πρόκληση του εγχειρήματος, κυριάρχησαν.

\"\"

Σε αρκετά σημεία της παράστασης, οι μαθητές αυτοσχεδίασαν χρησιμοποιώντας λέξεις και κείμενα δικά τους, που τους εξέφραζαν περισσότερο και τους έδιναν το έναυσμα για εκφραστούν και να δώσουν την δική τους οπτική (π.χ. η λέξη Ρούχα αντί Ρατσισμός, Πιτζάμα πάρτυ αντί Πενθήμερη κ.α.). Το ίδιο έγινε με τα κείμενα, αλλά και το μουσικοχορευτικό κομμάτι της παράστασης.

\"\"

Συνολικά, περίπου 40 παιδιά έλαβαν μέρος για την υλοποίηση της παράστασης, ενώ αξίζει να αναφερθεί και η σημαντική συμβολή των καθηγητών τους και συγκεκριμένα της κυρίας Παρδαλάκη, Κουρούση, Μαυροματάκη, Γουρνιεζάκη, καθώς και της κυρίας Λιμογιάννη που προέτρεψε για το ανέβασμα του συγκεκριμένου έργου.

Σημαντική ήταν επίσης η στήριξη όσον αφορά το χορευτικό μέρος της παράστασης από την κυρία Βαγιωνάκη καθώς και του κυρίου Σωτηρόπουλου, ο οποίος ανέλαβε τη μουσική επιμέλεια (καθηγητές και αυτοί).

\"\"

Και το τελικό αποτέλεσμα τους δικαίωσε, μέσα από τις ενθουσιώδεις κριτικές που έλαβαν. Για το λόγο αυτό η παράσταση έπρεπε να ανέβει ξανά.

Αυτοί που θέλουν να δουν λοιπόν μια διαφορετική παράσταση, από νέους για τους νέους αλλά και τους μεγαλύτερους που ενδιαφέρονται γι’ αυτούς, δεν έχουν παρά να δώσουν το παρόν στο Mega Place, την Δευτέρα 17 Ιουνίου και ώρα 20:30.

\"\"

Η τιμή εισιτηρίου είναι συμβολική, 3 ευρώ και τα έσοδα θα δοθούν για τη στήριξη των αναγκών του σχολείου τους.

Αξίζει να την παρακολουθήσουμε όλοι!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook