Στο πλαίσιο της ανασκαφικής έρευνας του αρχαίου Θεάτρου Ιεράπετρας, την περασμένη Παρασκευή έγινε η πρώτη συνάντηση στο χώρο υπό την εποπτεία του υπεύθυνου ανασκαφής και Δημοτικού Συμβούλου κ. Μάνου Μαρκόπουλου, παρουσία του Δημάρχου κ. Σήφη Αναστασάκη, αρχαιολόγων και αιρετών του Δήμου, αλλά και των 45 εθελοντών που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον. 

Δυστυχώς η βροχόπτωση που εκδηλώθηκε δεν επέτρεψε να ξεκινήσουν οι εργασίες. Ωστόσο η μέρα αξιοποιήθηκε με την αναλυτική ενημέρωση που έκανε η αρχαιολόγος κα Χρύσα Σοφιανού. 

Σήμερα το κλιμάκιο που έχει συσταθεί επέστρεψε στο χώρο του αρχαίου θεάτρου προκειμένου να ξεκινήσει ο καθαρισμός του. Ακολούθως θα αρχίσει η ανασκαφή με δύο τομές που θα γίνουν στο χώρο και θα σηματοδοτήσουν το πρώτο στάδιο των εργασιών. 

«Είμαι ενθουσιασμένος από την ανταπόκριση του κόσμου. Γιατί ο Γεραπετρίτης αγκαλιάζει τον πολιτισμό και ειδικά οι νεολαίοι μας που δείχνουν πόσο πολύ ενδιαφέρονται και συμμετέχουν ενεργά. Θεωρώ καταρχήν ότι θα έχουμε κι άλλες συμμετοχές και ότι θα έχουμε επιτυχία στην ανάδειξη του θεάτρου το οποίο είναι θαμμένο για παρά πολλά χρόνια κι αναλαμβάνουμε την ευθύνη να φέρουμε στο φως την ύπαρξή του», τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος. 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας επεσήμανε: «Είναι γνωστό πως η Ιεράπετρα διαθέτει μια τεράστια ιστορική και αρχαιολογική κληρονομιά, σημαντικό κομμάτι της οποίας αποτελεί το αρχαίο θέατρο. Η ανάληψη πρωτοβουλίας για εθελοντική συμμετοχή στην ανασκαφή φέρνει αποτελέσματα και μας οδηγεί σε έργο. 

Για τη Δημοτική Αρχή είναι εξαιρετικά σημαντική η παρουσία των εθελοντών και η ενεργή στήριξη για να υλοποιήσουμε ένα δύσκολο στόχο. Ευχαριστώ τον κ. Μαρκόπουλο και όλους τους εθελοντές που με πραγματικό μεράκι, φανερώνουν το ενδιαφέρον τους για τον τόπο και θα συνεχίσουν να το κάνουν με μια επίπονη αλλά εξαιρετικά σημαντική εργασία».