Νέα επεισόδια σημειώθηκαν χθες, Κυριακή, στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, όταν εκατοντάδες πολίτες συγκρούστηκαν με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.

Η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα κατά τον διαδηλωτών οι οποίοι διαδήλωναν κοντά στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Μαρακανά στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Τα πρώτα επεισόδια είχαν ξεκινήσει μια μέρα πριν, στο ίδιο σημείο, κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου αγώνα για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών ανάμεσα στην Ιταλία και το Μεξικό.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για το υψηλό κόστος της διοργάνωσης αλλά και του Μουντιάλ του 2014, δεδομένου ότι, όπως υποστηρίζουν, η χώρα παρουσιάζει ελλείψεις σε βασικές δημόσιες υπηρεσίες.

Μεγάλης έκτασης επεισόδια έλαβαν χώρα και έξω από το σταθμό του μετρό κοντά στο στάδιο του Μαρακανά ενώ ανάλογες διαμαρτυρίες προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις της Βραζιλίας.

Οι περίπου 600 διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν ακόμη για την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα δημόσια λεωφορεία και στις πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης με στόχο την κάλυψη του κόστους των αθλητικών διοργανώσεων.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook