Την ενεργοποίηση του Πρωτοκόλλου τιμής για την υποβολή των παραιτήσεων του συνόλου των αιρετών εκπροσώπων τόσο στην Βουλή όσο και στην Αυτοδιοίκηση των Χανίων, ζητά σε ανακοίνωσή του ο πρώην Νομάρχης και νυν δημοτικός σύμβουλος Χανίων κ.Γρηγόρης Αρχοντάκης.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωσή του ο κ.Αρχοντάκης αναφέρει τα εξής :

«Η υπογραφή του Π.Δ. για ίδρυση Εφετείου στο Ηράκλειο, ειδικά στη σημερινή συγκυρία, που η κοινωνία βιώνει την καθημερινότητα «ζαλισμένη» από τις εξελίξεις, είναι μια ενέργεια άκρως προκλητική και απαξιωτική για τα Χανιά.

Δεν κρίνω σκόπιμο να αναφέρω για μια ακόμα φορά τους ιστορικούς και άλλους λόγους, για τους οποίους η έδρα του Εφετείου Κρήτης πρέπει να παραμείνει στην πόλη μας. Είναι όμως τουλάχιστον πρόκληση, μια μέρα πριν την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό νέων σκληρών μέτρων λιτότητας και μείωσης των δημοσίων δαπανών ύψους 14 δις ευρώ, να ανακοινώνεται η υπογραφή του Π.Δ. για ίδρυση Εφετείου στο Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή που καταργούνται δεκάδες οργανισμοί και υπηρεσίες του Δημοσίου, την ίδια στιγμή που αναμένονται δεκάδες χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση καταργεί σχολεία, νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και γενικά προσπαθεί με κάθε τρόπο να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες για να μην χρεοκοπήσει η χώρα, την ίδια στιγμή ξεκινά την λειτουργία της μια νέα υπηρεσία, η οποία θα κοστίσει εκατομμύρια ευρώ και δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτα παραπάνω στην εξυπηρέτηση του πολίτη, αφού το 99% των πολιτών της Κρήτης δεν πρόκειται να παραστεί ποτέ στο Εφετείο.

Είναι προφανές λοιπόν ότι η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε με μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μια συγκεκριμένης συντεχνίας. Δυστυχώς, είναι ένα από τα χιλιάδες «ρουσφέτια» που οδήγησαν τη χώρα μας στη σημερινή τραγική κατάσταση. Είναι μια πράξη που προκαλεί το κοινό αίσθημα, μια πράξη έξω από κάθε λογική, μια πράξη απαξιωτική για τα Χανιά και την ιστορία τους.

Ερωτηματικά προκαλεί και η στάση των θεσμικών φορέων και εκπροσώπων των Χανίων, που αντί να καταγγείλουν σε κάθε τόνο αυτή την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ως μια απόφαση που κινείται σε ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο από αυτό της γενικότερης πολιτικής για μείωση των δημοσίων δαπανών, σφυρίζουν αδιάφορα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Η απάντηση σε αυτή την προκλητική απόφαση δε μπορεί να είναι άλλη από την ενεργοποίηση του Πρωτοκόλλου Τιμής, το οποίο άλλωστε υπογράφηκε για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Ως ένα μέσο ύστατης πίεσης για να υπερασπίσουμε την αξιοπρέπειά μας και το συμφέρον του τόπου μας.

Ήρθε η ώρα να τιμήσουμε την υπογραφή μας και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους αυτούς που απαξιώνουν τα Χανιά, που μας θεωρούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας και κινούνται ενάντια σε κάθε λογική ισόρροπης ανάπτυξης, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα μιας συντεχνίας και να ικανοποιήσουν ένα προεκλογικό ρουσφέτι.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook