Αθώος κρίθηκε τελεσίδικα από το Εφετείο ο δήμαρχος Ηρακλείου Γ. Κουράκης, για την αδειοδότηση του Εμπορικού Κέντρου Τάλως. Η εισαγγελέας το πρωί είχε προτείνει την απαλλαγή και των τριών (δημάρχου, αντιδημάρχου και επιχειρηματία) ενώ η απόφαση ανακοινώθηκε νωρίτερα.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης πρωτοδίκως έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή μαζί με τον πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών Μιχάλη Περυσινάκη και επιχειρηματία, για παράβαση καθήκοντος.

Η πρωτόδικη ποινή αφορούσε παράβαση καθήκοντος του δημάρχου και του αντιδημάρχου και ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος για τον γνωστό επιχειρηματία.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αδίκημα για το οποίο κατηγορείτο ο επιχειρηματίας παραγράφηκε.

Να θυμίσουμε πως η δίκη είχε διακοπεί την Παρασκευή, καθώς επικράτησε σε πολλά σημεία ένταση με πρωταγωνιστές τον κατηγορούμενο δήμαρχο Ηρακλείου και τον πρώην δήμαρχο Μ. Καρέλλη. Η σημερινή απόφαση είχε μεγάλη σημασία για τον Γ. Κουράκη, αφού σε περίπτωση οριστικής καταδίκης, θα έμπαινε τέλος στην πολιτική του διαδρομή.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο δήμαρχος Ηρακλείου εμφανώς ικανοποιημένος δήλωσε:

\”Είχα και έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη γι\’ αυτό και θα προσφύγω σ΄αυτήν προκειμένου να αντιμετωπίσω εκείνους που μου πετούν λάσπη.\”

flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook