Δύο από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του γερμανικού ποδοσφαίρου, ο Χάιντς Φλόε και ο Οτμαρ Βάλτερ έφυγαν μέσα σε λίγες ώρες από τη ζωή σε ηλικίες 65 και 89 ετών αντίστοιχα.

Ο Φλόε, που υπήρξε θεαματικός μέσος και διέθετε ένα από τα ισχυρότερα σουτ στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα έσβησε στον ύπνο μετά από τρία χρόνια που παρέμεινε σε κώμα λόγω εγκεφαλικού.

Αγωνίστηκε σε 448 επίσημους αγώνες με την Κολονία, πετυχαίνοντας 116 γκολ, πολλά από τα οποία ήταν εντυπωσιακά με τα χαρακτηριστικά του βολέ εκτός περιοχής. Φόρεσε 39 φορές τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Δυτικής Γερμανίας και ήταν μέλος της, όταν κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974. Κορυφαία σεζόν του ήταν το 1977-78, όταν οδήγησε την Κολονία στην κατάκτηση του «νταμπλ».

Ο Οτμαρ Βάλτερ ήταν ένας από τους επιζώντες μύθους του «Θαύματος της Βέρνης». Τότε που μαζί με τον διάσημο αδελφό του, Φριτς Βάλτερ, είχαν οδηγήσει την εθνική Δ. Γερμανίας στη μεγάλη έκπληξη της κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1954 με νίκη (3-2) στον τελικό επί του αδιαμφισβήτητου φαβορί της Ουγγαρίας του Φέρεντς Πούσκας.

Ο Οτμαρ υπήρξε σέντερ φορ με 336 γκολ σε 321 αγώνες με την Καϊζερλάουτερν και 10 γκολ σε 20 αγώνες με την εθνική. Ο Φριτς Βάλτερ είχε φύγει από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών (το 2002) και ο αδελφός του Οτμαρ τον ακολούθησε χτες, έπειτα από 11 χρόνια και δύο μέρες.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook