Στις συνενώσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων στο Νομό Ηρακλείου και το Δήμο Γόρτυνας αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης σε παρέμβασή του προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο διαβιβάζοντας επιστολή του Δημάρχου Γόρτυνας, κ. Ν. Σχοιναράκη.

Όπως επισημαίνει στην παρέμβασή του ο Λ. Αυγενάκης, «οι μικρές σχολικές μονάδες έχουν αντιστρόφως ανάλογη με το μέγεθος τους αξία και προσφορά όχι μόνο στη μαθητική κοινότητα αλλά σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία στην οποία προσφέρουν στήριξη κι ελπίδα για το μέλλον.

Συγκεκριμένα για το Δήμο Γόρτυνας οι μαθητές είναι 15 στις Στέρνες και 13 μαθητές στην Παναγιά.

Όπως αναφέρεται ακόμη στην επιστολή του Δημάρχου που διαβιβάζει ο Λ. Αυγενάκης: «οι αλλαγές στις σχολικές μονάδες έγιναν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη όλων των αρμοδίων φορέων, χωρίς αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, με αυθαίρετες προφάσεις παραβιάζοντας ακόμα και τη σχετική νομοθεσία την οποία σας παραθέτουμε».

Τέλος, δεδομένου ότι η Υπουργική απόφαση για την κατάργηση των σχολείων δεν έχει ακόμα υπογραφεί ο Λευτέρης Αυγενάκης ζητά να παραμείνουν ανοικτές οι σχολικές μονάδες της περιοχής της Μεσαράς, όπως και κάθε περιοχής βεβαίως, για να σταματήσει η παιδαγωγική υποβάθμιση της ενδοχώρας του Νομού Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook