Έναν γρήγορο τρόπο παραγωγής ρούχων δημιούργησε ο σχεδιαστής/ χημικός Δρ. Μάνελ Τόρες, με ρούχα που ψεκάζονται στο σώμα ιδρύοντας την εταιρία Fabrican. Μπορεί να φαίνονται σα να βγήκαν από περιοδικό επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο η συγκεκριμένη τεχνολογία ίσως να μην είναι τόσο μακριά.

Στόχος του Τόρες, ο οποίος εμπνεύστηκε από το παιχνίδι «Silly String», της δεκαετίας του 1990, ήταν η δημιουργία ενός στιγμιαίου υφάσματος που δεν κολλάει στο δέρμα, και το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί και ακόμη και να πλυθεί.

Οι εφαρμογές μιας τέτοιας τεχνολογίας είναι ποικίλες και ξεφεύγουν από τα όρια της μόδας, κινούμενες σε τομείς όπως η βιομηχανία, η υγεία, η τέχνη κλπ. Όπως αναφέρει το Mashable, τα πρώτα «κουτάκια» με αεροζόλ Fabrican, που απευθύνονται κυρίως σε καλλιτέχνες και τεχνίτες, βρίσκονται στο δρόμο προώθησής τους προς το καταναλωτικό κοινό.

Το Fabrican ωστόσο θα μπορούσε να φανεί πολύ χρήσιμο στο χώρο της υγείας αφού το αεροζόλ είναι κλεισμένο σε σφραγισμένα και αποστειρωμένα κουτιά, και θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία στιγμιαίων επιδέσμων και ναρθήκων, αποτελώντας ένα σετ πρώτων βοηθειών για το μέλλον.

Επίσης, σε συνδυασμό με νανοτεχνολογία, οι δυνατότητές του επεκτείνονται, καθώς θα μπορούσε να αναλάβει πολλούς διαφορετικούς ρόλους, από αυτοκόλλητο νικοτίνης μέχρι μέσον εμβολιασμού, εντομοαπωθητικό, αντηλιακό και πολλά άλλα- θα μπορούσε ακόμα και να αποτελέσει ένα πυρίμαχο ύφασμα για «ειδικές αποστολές».

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook