Με Παρέμβαση του ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου φέρνει στη Βουλή την επιστολή διαμαρτυρίας του Δήμου Βιάννου για την κατάργηση Δημοτικού σχολείου Αμιρών.

Συγκεκριμένα με Αναφορά του ο κ Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού επισημαίνει τα όσα αναφέρονται στην επιστολή την οποία υπογράφει ο Δήμαρχος Βιάννου.

Στην επιστολή αυτή επισημαίνεται η έκπληξη του Δημοτικού Συμβουλίου Βιάννου μετά την απόφαση των Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών για την κατάργηση του ιστορικού Δημοτικού Σχολείου Αμιρών.

«Ουσιαστικά λοιπόν μιλάμε για υποβάθμιση της εκπαίδευσης στον τόπο μας, και αποφάσεις που λαμβάνονται χωρίς την συναίνεση των τοπικών κοινωνιών και αποτελούν φαινόμενα που μας γυρίζουν σε άλλες εποχές. Αλήθεια Κύριε Υπουργέ,

-Σε ποιες αίθουσες διδασκαλίας και πόσα παιδιά θα κάνουν μαζί μάθημα;
-Ποιο θα είναι το κόστος μεταφοράς για τα παιδιά;
-Ποιες είναι οι αποστάσεις που θα μεταφέρονται το πρωί και μεσημέρι σε ένα δύσβατο και ανεπαρκές οδικό δίκτυο;
-Πως θα μπορέσουν να αποδώσουν στην διάρκεια του μαθήματος αλλά και μετά στο σπίτι τους όταν έχουν υποστεί όλη αυτή την πολύωρη διαδρομή;
Εάν Κύριε Υπουργέ είχατε την εικόνα αλλά και αντίληψη για όλα αυτά θεωρούμε ότι δεν θα μπορούσατε να πάρετε μια τέτοια απόφαση που ενδεχομένως οι υπηρεσιακοί να μην σας μετάφεραν.
Σας καλούμε λοιπόν να αναθεωρήσετε την απόφαση σας και να παραμείνει εν λειτουργία το ιστορικό σχολείο Αμιρών του Δήμου Βιάννου.
Σας γνωρίζουμε τέλος ότι συζήτηση για ενοποίηση των σχολικών μονάδων της Βιάννου μπορεί να τεθεί μόνο στη βάση της κατασκευής ενός νέου σύγχρονου κτηρίου που θα καλύψει όλες τις ανάγκες στέγασης και σύγχρονης εκπαίδευσης όπως επιτάσσουν οι σημερινές ανάγκες εκπαίδευσης και μόρφωσης της νεολαίας μας», καταλήγει η επιστολή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook