Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζονται να ανακοινώσουν στη Σύνοδο της G8 πως ξεκινούν διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση της φιλόδοξης υπερατλαντικής συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου που θα μπορούσε να μεταφραστεί σε πολλά δισ. δολάρια για τις δύο οικονομίες, ανέφερε εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού David Cameron.

«Εκτιμώ ότι αυτό που θα έχουμε σήμερα θα είναι καλά και σημαντικά νέα για την εκκίνηση των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ… που μπορεί να αποφέρουν όφελος έως και 10 δισ. στερλίνων για τη βρετανική οικονομία… και ενδεχομένως εκτιμώμενα οφέλη αξίας ως και 85 δισ. στερλίνων για την παγκόσμια οικονομία», είπε. «Επιτυχή εμπορικά αποτελέσματα μεταφράζονται σε χαμηλότερες τιμές για τους Βρετανούς καταναλωτές.

Η συμφωνία θα σηματοδοτήσει ένα σημαντικό αποτέλεσμα για τον Cameron και τις προσπάθειες του Ηνωμένου Βασιλείου να προαχθεί το ελεύθερο εμπόριο στη διάρκεια της ετήσιας προεδρίας της ομάδας των G8, η οποία αποτελείται από τα οκτώ πιο ισχυρά βιομηχανικά κράτη του κόσμου (ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Γερμανία, Ρωσία, Καναδάς, Γαλλία και Ιταλία συν την Ε.Ε.) Η σύνοδος αναμένεται επίσης να εστιάσει στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση της εταιρικής διαφάνειας.

capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook