Η προγραμματισμένη για την Παρασκευή (15/4) προπόνηση του Α.Ο. Χανιά στις 16.00 στο Ε.Σ. Χανίων εν όψει του παιχνιδιού με τον Πανηλειακό στον Πύργο υπήρχε πρόβλημα να μην πραγματοποιηθεί. Ο λόγος είναι ότι η διοίκηση του Ε.Α.Κ Χανίων δεν θα επέτρεπε στον Γιώργο Προμπονά και τους παίκτες του να κάνουν χρήση του Σταδίου λόγω χρέους της ομάδας, που ανέρχεται στα 1425 ευρώ και αφορούν το ποσοστό προς την Γ.Γ. Αθλητισμού από έσοδα αγώνων. 

 

Μανουδάκης: «Δεν βρήκαμε κανένα από την διοίκηση»

 

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Ε.Α.Κ. Χανίων, Ιπποκράτης Μανουδάκης, στην εκπομπή «14.00 – 15.00» με τους Μάκη Καρτσωνάκη και Λευτέρη Αντωνακάκη στον Χανιά ΣΠΟΡ FM, είναι χρέη προς το δημόσιο και όχι προς την Ε.Α.Κ. και πρέπει να καταβληθούν άμεσα:

 

«Υπάρχει χρέος της ομάδας για την χρήση του Σταδίου και έχει να κάνει με χρήματα του κράτους από εισπράξεις παιχνιδιών του ΑΟΧ που θα πάνε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Το ποσό αυτό ήταν 1800 ευρώ αλλά έχει δώσει μέχρι τώρα η διοίκηση του ΑΟΧ δύο δόσεις των 200 ευρώ. Εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο γιατί θα είμαστε υπόλογοι στο δημόσιο συμφέρον» και συνέχισε λέγοντας:

«Στείλαμε μια επιστολή στην διοίκηση του ΑΟΧ και της αναφέραμε ότι έχει προθεσμία μέχρι την Παρασκευή (15/4) να εξοφλήσει το ποσό των 1425, που είναι το υπόλοιπο. Δεν υπήρξε όμως καμία επαφή και καμία απάντηση από την μεριά της διοίκησης. Όλο το πρωί έπαιρνα τηλέφωνα να βρούμε κάποιους από τον ΑΟΧ αλλά τον μόνο που κατάφερα να βρω ήταν ο κ. Βιριράκης, που μου είπε ότι έχει παραιτηθεί και με παρέπεμψε στον πρόεδρο τον κ. Χατζηδάκη. Όλη μέρα τον έπαιρνα τηλέφωνο αλλά δεν το σηκώνει. Έτσι αναγκαστικά προβήκαμε σε αυτήν την ενέργεια να μην αφήσουμε την ομάδα να προπονηθεί το απόγευμα. Ο μόνος που επικοινώνησε μαζί μας ήταν ο παπά- Γιάννης Καραμουσαδάκη που μας είπε αν μπορούμε να κάνουμε διακανονισμό και να δώσει η ομάδα κάθε μήνα από 100 ευρώ. Δεν είμαστε όμως κατάστημα να κάνουμε προσφορές. Δεν έχω επίσημη ενημέρωση από τον ΑΟΧ. Εγώ αυτό που θέλω είναι να προστατεύσω τα δημόσια συμφέροντα αλλά και αυτά της διοίκησης του Ε.Α.Κ. Χανίων και για αυτό έκανα αυτήν την κίνηση».

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άλλες ομάδες:

«Δεν μπορώ να μπαίνω στα εσωτερικά των ομάδων. Όλες έχουν προβλήματα. Θεωρώ ότι ο ΝΟΧ είναι σε πιο δύσκολη θέση ή ακόμα και ο Κύδων, που θέλει να κάνει τα Βενιζέλεια στίβου και δεν έχει ένα ευρώ».

 

Σε ερώτηση ακροατών αν γινόταν το ίδιο θέμα και με τις ομάδες του στίβου ο κ. Μανουδάκης απάντησε:

«Το ίδιο πράγμα ακριβώς θα συνέβαινε και με αυτές τις ομάδες. Εμείς δεν χρεώνουμε την χρήση του Σταδίου που είναι κανονικά 1000 ευρώ το μήνα και το οποίο παρά τη συμφωνία δεν υλοποιήσαμε κατανοώντας τα προβλήματα του ΑΟΧ. Αυτά όμως τα λεφτά που οφείλονται πάνε στη Γ.Γ.Α. Είναι το ποσοστό από τα εισιτήρια και είναι δηλωμένα στη Α’ ΔΟΥ’.

Παρά τη συμφωνία με τον ΑΟΧ για τις προπονήσεις και τα παιχνίδια δεν ζητήσαμε τα λεφτά αυτά κατανοώντας τα προβλήματα της ομάδας».

 

Κλείνοντας τόνισε:

«Δεν μπορώ να μπω σε διαδικασία με τα εσωτερικά του ΑΟΧ. Με αυτά τα θέματα δεν παίζουμε. Έχουμε πάρει μέχρι τώρα 400 ευρώ και έχουμε βάλει πάνω από 2000 για την συντήρηση του Σταδίου που χρησιμοποιεί ο ΑΟΧ. Δεν μπαίνω στα εσωτερικά του ΑΟΧ αλλά ας βάλουν προτεραιότητα σε κάποια θέματα που επείγουν και είναι το να προπονούνται και να παίζουν τα παιχνίδια».

Βρέθηκε λύση τελικά

Όπως ενημερωθήκαμε πριν από λίγο βρέθηκε λύση με το θέμα αυτό αφού η διοίκηση του ΑΟΧ ήρθε σε επαφή με την διοίκηση του Ε.Α.Κ. Χανίων και το όλο ζήτημα διευθετήθηκε. Έτσι οι παίκτες του ΑΟΧ θα προπονηθούν κανονικά το απόγευμα της Παρασκευής.

 

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook