Η βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Διακάκη και αντιπροσωπεία 25 φορέων του Ηρακλείου συναντήθηκαν την Τετάρτη 12.06.13, κατόπιν αιτήματός τους, με τον κ. Υπουργό Πολιτισμού κ. Τζαβάρα.

Στόχος της συνάντησης ήταν η προώθηση του θέματος της κήρυξης ενός ιστορικού κτίσματος στο κέντρο της πόλης, του Ηρώου του Ηρακλείου ως ιστορικού διατηρητέου μνημείου.

Στη συνάντηση τέθηκε η καθολική απαίτηση των φορέων και των κατοίκων του Ηρακλείου για τη διάσωση ενός μνημείου το οποίο παρά το ότι είναι το μοναδικό σωζόμενο δημόσιο κτίριο μινωικής αρχιτεκτονικής στο Ηράκλειο και παρά τις ημέρες δόξας που γνώρισε στο παρελθόν, σήμερα απειλείται σχεδόν καθημερινά με κατεδάφιση παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των ενδιαφερόμενων φορέων οι οποίοι πιέζουν επίμονα τα γνωμοδοτικά όργανα του Υπουργείου να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι στην ιστορία του Ηρακλείου.

Επίσης, κατατέθηκαν περισσότερα στοιχεία τα οποία θεμελιώνουν τα επιχειρήματα ότι το συγκεκριμένο μνημείο είναι αναγκαίο να χαρακτηριστεί ως διατηρητέο, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σημασία του Ηρώου για την πόλη, την ιστορία της και τον πολιτισμό καθώς και την ανάγκη να αρθεί η αδικία σε βάρος της πόλης και των κατοίκων της.

Από την πλευρά του ο κ. Υπουργός υποσχέθηκε πως θα μελετήσει τα στοιχεία που κατατέθηκαν και θα επανέλθει στο συγκεκριμένο αίτημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook