Ο Πανελλήνιος Οδηγός Πολεμικών Τεχνών-www.polemikes-tehnes.gr, διοργανώνει ανοιχτά μαθήματα της κινεζικής πολεμικής τέχνης/θεραπευτικής άσκησης Τάι Τσι Τσουάν,για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2013 σε διάφορα σημεία της Ελλάδας και σε συνεργασία με τις κατά τόπους σχόλες και τους διαπιστευμένους δασκάλους του Οδηγού.

Στα Χανιά τα μαθήματα θα διεξαχθούν στο Πάρκο Αγίων Αποστόλων κάθε Σάββατο Ιουνίου και Ιουλίου 2013 στις 10:00 το πρωί.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι (απλοί περαστικοί, ασκούμενοι ήδη στο Τάι Τσι Τσουάν ή σε κάποια άλλη πολεμική τέχνη κ.λπ.), ανεξαρτήτως ηλικίας ή σωματικών ικανοτήτων θα μπορούν να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δωρεάν.

Γιατί  το «Τάι Τσι στο Πάρκο»

Στόχος του προγράμματος «Τάι Τσι στο Πάρκο» είναι να προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους, χωρίς καμία διάκριση, να έρθουν σε πρώτη επαφή με την πολεμική και θεραπευτική τέχνη του Τάι Τσι Τσουάν.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές:

Είναι κοινή πεποίθηση σε όλους μας στον Πανελλήνιο Οδηγό Πολεμικών Τεχνών ότι η ανάγκη του ανθρώπου για μια καθημερινή άσκηση που να μπορεί να συνδυαστεί με έναν δρόμο εσωτερικής εξέλιξης, είναι κάτι περισσότερο από ένα αίτημα για διέξοδο, ιδιαίτερα σε μια εποχή τόσο δύσκολη όσο αυτή που διανύουμε. Θεωρούμε ότι αναζητώντας μια τέτοια μέθοδο, ο άνθρωπος αναζητά μια ευρύτερη ψυχολογική στήριξη και ενδυνάμωση που πηγαίνει πέρα από τις ειδικές πιέσεις της τρέχουσας περιόδου.

Και από αυτή την άποψη, το Τάι Τσι Τσουάν είναι ίσως η πιο ενδεικνυόμενη μέθοδος προσφέροντας όλα τα παραπάνω συν ένα σύστημα σταθερών αξιών οι ωφέλειες του οποίου μπορούν να «εξαργυρωθούν» κάθε στιγμή από κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως ηλικίας ή φυσικής κατάστασης.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον ίδιο τον οδηγό στη ηλεκτρονική διεύθυνση www.polemikes-tehnes.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook