Υλικά

(για τη γέμιση)

• 250 γρ. ελιές μαύρες (σταφιδολιές), χωρίς κουκούτσι
• 150 γρ. καρυδόψιχα
• 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
• 100 γρ. πράσο, ψιλοκομμένο
• 50 γρ. άνιθο, ψιλοκομμένο

(για τη ζύμη)

• 500 γρ. αλεύρι μαλακό
• 12 γρ. μαγιά
• 2 κ.σ ταχίνι
• Λίγο αλάτι
• νερό όσο σηκώσει

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση σε μία μπασίνα (μικρή λεκάνη), βάζοντας τις ελιές, τα καρύδια,το άνιθο, το κρεμμύδι και το πράσο ψιλοκομμένα.Λιώνουμε το ταχίνι σε χλιαρό νερό, προσθέτουμε τη μαγιά, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε με το αλεύρι και το αλάτι.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Στρώνουμε το πρώτο φύλλο «βάση» και απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση.

Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και ενώνουμε στις άκρες.

Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180ο C.