Αποστολή 18 Αυστριακών δημοσιογράφων από τα μεγαλύτερα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και ιντερνετικά μέσα της χώρας, βρίσκονται στην Κρήτη συνοδευόμενοι από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσένιο. 

Υποδεχόμενος το πρωί τους Αυστριακούς δημοσιογράφους στην Περιφέρεια Κρήτης ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στις ποιοτικές προδιαγραφές της Κρήτης που περιλαμβάνουν τον πρωτογενή τομέα και τα παραγόμενα ποιοτικά-πιστοποιημένα της προϊόντα, τον τουρισμό, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα εκπαιδευτικά και ερευνητικά της ιδρύματα.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρθηκε αναλυτικά στον πρωτογενή τομέα, την μοναδική Κρητική διατροφή που πηγάζει από τον Μινωικό Πολιτισμό, στην ιστορία, την κουλτούρα του νησιού, και στο φυσικό περιβάλλον. 

Παράλληλα μίλησε για το σημαντικό πνευματικό και Εκκλησιαστικό έργο που παράγει στην Αυστρία ο Μητροπολίτης Αρσένιος, τον οποίο-όπως είπε- γνωρίζει από την περίοδο που ήταν ευρωβουλευτής στις Βρυξέλλες. 

Οι Αυστριακοί δημοσιογράφοι ευχαρίστησαν την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την υποδοχή, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τις ομορφιές του νησιού, την μεγάλη αρχαιολογική-ιστορική κληρονομιά του, και τόνισαν ότι πρόκειται στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα όπου εργάζονται να προβάλλουν τουριστικά την Κρήτη και την Ελλάδα ευρύτερα.