Μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσε στην Τουρκία, αλλά και στο εξωτερικό, μια διαφορετική μορφή διαμαρτυρίας από Τούρκο πολίτη στην πλατεία Ταξίμ, στην Κωνσταντινούπολη. 
Ο Ερντέμ Γκιουντούζ, από τις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας, στεκόταν απλώς όρθιος και ακίνητος στο κέντρο της πλατείας, εκφράζοντας με αυτόν το τρόπο την εναντίωση του στην πολιτική του Ερντογάν. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο ίδιος ισχυριζόταν ότι θα συνεχίσει την παθητική διαμαρτυρία του για έναν μήνα. 
Αρχικά η αστυνομία, αν και έκανε έρευνα στον σάκο που είχε δίπλα του – ο οποίος περιείχε μπισκότα και νερό- δεν επενέβη περαιτέρω. 
Ωστόσο, από τα μεσάνυχτα και μετά είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται γύρω του πλήθος κόσμου, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να προχωρήσουν σε προσαγωγές και ο  Γκιουντούζ, να αναγκαστεί να τερματίσει τη διαμαρτυρία του. 
Η στάση του πάντως έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, με τον τίτλο «standing man». 
Αμέσως, δημιουργήθηκε και σχετική ιστοσελίδα με φωτογραφίες από το σημείο  duranadam.com
Παρόμοια διαμαρτυρία είναι σε εξέλιξη και στην \’Αγκυρα, όπου μία γυναίκα στέκεται όρθια στο σημείο όπου πριν από μερικές μέρες είχε τραυματιστεί θανάσιμα από σφαίρα αστυνομικού ο διαδηλωτής Ετχέμ Σαρίσουλουκ.
\"\"
\"\"
\"\"
\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook