Επίσκεψη στην Τοπική Κοινότητα Απτέρας πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη 14 Απριλίου 2011, το απόγευμα ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης συνοδευόμενος από Αντιδημάρχους και από τους υποψήφιους συμβούλους της Τοπικής Κοινότητας Απτέρων του συνδυασμού «ΧΑΝΙΑ-Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ» κ.κ. Αλεξανδρινάκη Ελένη, Δασκαλάκη Βασίλειο, Στεφανάκη Χαράλαμπο και Τσικουδάκη Σταύρο.

Παράλληλα ο κ. Σκουλάκης επισκέφτηκε το Φρούριο Κουλέ στην Απτέρα και το φρούριο Ιτζεδίν στο Καλάμι. Όπως μάλιστα ανακοίνωσε, το αμέσως επόμενο διάστημα, ο κ. Σκουλάκης θα προχωρήσει σε επικαιροποίηση του αιτήματος προς την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ), για την παραχώρηση της χρήσης του χώρου του Φρουρίου Ιτζεδίν στο Δήμο Χανίων ενώ, για μία ακόμη φορά, επισήμανε την «ανάγκη προστασίας, συντήρησης, επισκευής και ανάδειξης του ιστορικού αυτού φρουρίου».

«Το Φρούριο Ιτζεδίν αποτελεί σύμβολο εθνικής αναφοράς, μνημείο ελευθερίας και δημοκρατίας και οφείλουμε να το διασώσουμε, προστατεύσουμε, αναδείξουμε και να το αποδώσουμε στην τοπική κοινωνία», κατέληξε ο Δήμαρχος Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook