Οι Ενώσεις Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων και Λασιθίου, με ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν \”την πολιτική και πρακτική του Υπουργείου Εργασίας το οποίο ακυρώνει τον ίδιο τον προγραμματισμό του και υφαρπάζει θέσεις κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και επιδοτούμενων θέσεων απασχόλησης από τον τουριστικό κλάδο της Κρήτης και μεταφέρει τους πόρους σε μη τουριστικές περιοχές της Ελλάδας\”, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το πρόγραμμα «Επιταγή Εισόδου Στην Αγορά Εργασίας για Ανέργους Νέους Στον Κλάδο του Τουρισμού Ηλικίας Έως 29 Ετών».

Το Υπουργείο είχε προκηρύξει 2.000 θέσεις για την Περιφέρεια Κρήτης αλλά τελικά δόθηκαν μόλις 671 θέσεις στο πρόγραμμα.

Η ανακοίνωση των Ενώσεων αναλυτικά αναφέρει:

\”Στις 27/5/2013 ολοκληρώθηκαν οι υποβολές αιτήσεων των δυνητικά ωφελούμενων του προγράμματος «Επιταγή Εισόδου Στην Αγορά Εργασίας για Ανέργους Νέους Στον Κλάδο του Τουρισμού Ηλικίας Έως 29 Ετών».

Στο εν λόγω πρόγραμμα προβλέπονταν βάσει προκήρυξης για την Περιφέρεια Κρήτης δύο χιλιάδες (2.000) θέσεις για κατάρτιση και πρακτική άσκηση σε τουριστικές επιχειρήσεις. Στις 29/5/2013 όπου και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα με έκπληξη είδαμε αντί των προβλεπόμενων βάσει προκήρυξης θέσεων για την Περιφέρεια Κρήτης, ότι δόθηκαν τελικά μόλις 671 θέσεις κατάρτισης και πρακτικής άσκησης καταστρατηγώντας τις προβλέψεις της ίδιας της προκήρυξης και την Περιφερειακή κατανομή των πόρων.

Οι Ενώσεις Ξενοδοχείων Κρήτης καταγγέλλουν την πολιτική και πρακτική του Υπουργείου Εργασίας το οποίο ακυρώνει τον ίδιο τον προγραμματισμό του και υφαρπάζει θέσεις κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και επιδοτούμενων θέσεων απασχόλησης από τον τουριστικό κλάδο της Κρήτης και μεταφέρει τους πόρους σε μη τουριστικές περιοχές της Ελλάδας.

Έτσι ο τουριστικός τομέας της Κρήτης που διαθέτει το 25% περίπου του τουριστικού προϊόντος της Χώρας μας, άρα της απασχόλησης και της ανεργίας λαμβάνει μόλις 6,7% των προβλεπόμενων θέσεων ανέργων.

Η ίδια πρακτική ακολουθήθηκε και στις υπόλοιπες Νησιωτικές τουριστικές περιοχές με αποτέλεσμα να έχουμε ένα πρόγραμμα για τον τουρισμό χωρίς να συμπεριλαμβάνει τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας!!!

Ταυτόχρονα θα συντονίσουν τις δράσεις τους με την Περιφέρεια Κρήτης και τις ενώσεις των υπόλοιπων θιγόμενων τουριστικών περιοχών της χώρας για να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία που υφίστανται τόσων οι ανέργων όσο και οι τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook