Χωρίς κανένα ελαφρυντικό κρίθηκε ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας για την άγρια δολοφονία του δημοφιλούς ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου ο 34χρονος Γεωργιανός Δαυίδ Μουρτινέλι ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια.

Με συντριπτική πλειοψηφία (6-1) οι δικαστές τον έκριναν ένοχο για το στυγερό έγκλημα με θύμα το Ν. Σεργιανόπουλο στις 3 Ιουνίου 2008 απορρίπτοντας τα αιτήματά του για την αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.

Πρωτοδίκως ο 34χρονος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών και 10 μηνών με το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου ενώ έχει ασκηθεί έφεση από την Εισαγγελία κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο, ο 34χρονος Γεωργιανός διέπραξε την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κάτι που είχε προτείνει και ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή του.

Μεταξύ άλλων ο εισαγγελικός λειτουργός είχε χαρακτηρίσει τον κατηγορούμενο επικίνδυνη προσωπικότητα τονίζοντας:

«Ο κατηγορούμενος ήθελε να τον εξοντώσει με τον τρόπο που τον εξόντωσε.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα έξυπνο άτομο. Τα καταιγιστικά τραύματα και το λύγισμα της λάμας του μαχαιριού βοούν για τη βιαιότητα. Το θύμα δεν μπορούσε να αμυνθεί.

Ήθελε να το αποτελειώσει για να μην τον κατονομάσει. Ήθελε να θάψει μέσα στη σιωπή το θύμα. Με ψυχραιμία προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα και πάτησε μέσα στα αίματα του θύματος.

Πρόκειται για επικίνδυνη προσωπικότητα που έχει διαπράξει ένα στυγερό έγκλημα».

Το δικαστήριο καταδίκασε ακόμη τον Γεωργιανό σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για κλοπή, ενώ έπαυσε την ποινική δίωξη για τα αδικήματα της οπλοχρησίας και της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου άρχισε πριν από δύο μήνες και κρίθηκε ουσιαστικά από «μηδενική βάση» καθώς κατά της πρωτόδικης απόφασης είχε ασκηθεί από τον εισαγγελέα έφεση υπέρ του νόμου με το σκεπτικό ότι δεν έπρεπε να αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο.

Στην απολογία του ο Μουρτινέλι είχε δηλώσει μετανοημένος επαναλαμβάνοντας ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον ηθοποιό και πως το θύμα τον απείλησε με μαχαίρι, προκειμένου να δεχθεί να του κάνει στοματικό έρωτα, κάτι που τον έθιξε βαρύτατα γιατί δεν είναι ομοφυλόφιλος.

«Δεν είχε δικαίωμα να μου προτείνει να κάνω ότι θέλει, δεν είμαι π….. Δεν ήξερα αν ήθελε να με γ…. ή να με σκοτώσει... Δεν μπορεί να με προσβάλει με αυτόν τον τρόπο, έχω αξιοπρέπεια, είμαι οικογενειάρχης… Δεν είμαι δολοφόνος, η στιγμή με έκανε», είχε πει χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος.

zougla.gr