Δικογραφία για απιστία στην υπηρεσία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράβαση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου σχηματίστηκε σε βάρος διευθύντριας εργαστηρίου ανοσολογίας και ιστοσυμβατότητας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για απάτη με προμήθειες αντιδραστηρίων.

Συγκεκριμένα κατά την πενταετία 2007-2012, η 60χρονη προέβη στην αγορά αντιδραστηρίων που υπερκάλυπταν τις ανάγκες του εργαστηρίου του οποίου προΐστατο, με τη ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο να ξεπερνά, όπως υπολογίζεται, τα 4 εκατ. ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε, η διευθύντρια προέβη στην προμήθεια πολλαπλάσιων ποσοτήτων αντιδραστηρίων, σε σχέση με αυτά που χρησιμοποιούνταν, από διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες, ενώ μάλιστα οι πλεονάζουσες ποσότητες φαρμακευτικού υλικού καταστρέφονταν, χωρίς να συντάσσεται πρακτικό καταστροφής και στη συνέχεια γίνονταν νέες παραγγελίες.

Ενδεικτικό είναι ότι για μία μόνο εξέταση, κατά τη διάρκεια ενός έτους, παραγγέλθηκαν 3.040 αντιδραστήρια, από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν μόνο τα 21. Αγοράστηκαν δηλαδή 3.019 επιπλέον αντιδραστήρια, με την επιβάρυνση για το νοσοκομείο να ξεπερνάει το ποσό των 45.000 ευρώ.

Η αστυνομική έρευνα έγινε στο πλαίσιο επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας που είχε διατάξει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά από σχετικές επώνυμες καταγγελίες.

Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 44χρονου υπαλλήλου φαρμακευτικής εταιρείας, ο οποίος εργαζόταν επί 15 χρόνια στο συγκεκριμένο εργαστήριο, όπου τοποθετήθηκε από την εργοδότρια εταιρεία του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τον Οκτώβριο του 2011 απολύθηκε από τη φαρμακευτική εταιρεία και εξακολουθούσε να εργάζεται στο εργαστήριο, χωρίς να μισθοδοτείται από καμία δημόσια ή ιδιωτική επιχείρηση έως τον περασμένο Ιανουάριο, όταν απομακρύνθηκε από τη διοίκηση του «Ιπποκράτειου» κατά τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook