Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας επέβαλε σήμερα, σε κεκλεισμένων των θυρών δίκη, ποινή φυλάκισης 14 χρόνων στον Ανδρέα Νόλα, 37 χρόνων από τα Λειβάδια αφού τον βρήκε ένοχο, μετά από δική του παραδοχή, στην υπόθεση βιασμού 9χρονου αγοριού από την Παλαιστίνη την 1η Αυγούστου 2012 στη Λάρνακα.

Όπως αναφέρθηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου, ο 37χρονος ξεγέλασε το 9χρονο αγοράκι που έπαιζε με φίλο του σε χώρο στάθμευσης στη παραλία των Φοινικούδων και το ανέβασε στην μοτοσικλέτα του για να το πάρει δήθεν βόλτα να δει τον σκύλο του. Αντ’ αυτού ο Νόλας οδήγησε δια της βίας το αγοράκι σε ταράτσα πολυκατοικίας που βρίσκεται στην Οδό Καλογραιών περίπου 500 μέτρα από τις Φοινικούδεςκαι αφού ήρθε σε παράνομη συνουσία μαζί του, στη συνέχεια τον εγκατέλειψε.

Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν στο Κακουργιοδικείο, ο κατηγορούμενος προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανώμαλες διαστροφικές του ορέξεις δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει βία εις βάρος του 9χρονου αγοριού το οποίο κλαίγοντας τον εκλιπαρούσε να το αφήσει να φύγει.

Ανακοινώνοντας την απόφαση του για την ποινή φυλάκισης, το Κακουργιοδικείο εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την ανησυχία του για τον τρόπο που έδρασε ο κατηγορούμενος απέναντι στο παιδί.

Στην επιμέτρηση της ποινής, το Δικαστήριο έλαβε σοβαρά υπόψη τις ιδιάζουσες προσωπικές συνθήκες του κατηγορουμένου και τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει και το γεγονός ότι παραδέχθηκε ο ίδιος την διάπραξη του βιασμού του 9χρονου αγοριού.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου η παραδοχή του κατηγορουμένου απέβη προς όφελος του θύματος αφού δεν χρειάστηκε να καταθέσει στο δικαστήριο βιώνοντας με τον τρόπο αυτό ξανά την τραυματική εμπειρία του βιασμού του. Επίσης το Κακουργιοδικείο περιόρισε τα περιθώρια επιείκειας που θα μπορούσε να επιδείξει για την υπόθεση του βιασμού του παιδιού λόγω της προηγούμενης καταδίκης του κατηγορούμενου.

Σημειώνεται ότι ο 37χρονος Ανδρέας Νόλας είχε καταδικαστεί στο παρελθόν σε ποινή φυλάκισης 15 και 5 χρόνων για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας βιασμού εναντίον νεαρής Κινέζας φοιτήτριας το 1994.

Πηγή: kathimerini.com.cy

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook