Μήνυση κατά παντός υπευθύνου και κατά του διοικητή των ΜΑΤ, θα καταθέσει τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου, το ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Ένωσης, Σπήλιο Κρικέτο, η μήνυση θα κατατεθεί κατά παντός υπευθύνου, καθώς στην περιοχή της Κερατέας έχουν σημειωθεί τραυματισμοί αστυνομικών, αλλά και κατά του διοικητή των ΜΑΤ για παράβαση καθήκοντος και παράβαση των νόμων και των Προεδρικών Διαταγμάτων, που αφορούν τα εργασιακά δικαιώματα των αστυνομικών.

Αφορμή για την κατάθεση της μήνυσης, στάθηκαν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης, τα χθεσινά γεγονότα στην Κερατέα, καθώς, όπως σημειώνεται «αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας πλέον, ότι με τη στοχοποίηση ανθρώπων καλύπτουν τη δική τους παντελή ανεπάρκεια».

Χθες η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο με συνεχείς συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ αλλά και την επίθεση σε σπίτι αστυνομικών. Συγκεκριμένα, τη νύχτα άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε ένα ζευγάρι αστυνομικών και τα τέσσερα παιδιά τους μέσα στο σπίτι τους στην περιοχή της Κερατέας.

Από την πυρκαγιά που προκλήθηκε, καταστράφηκαν ολοσχερώς τρία σταθμευμένα οχήματα, αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς.

Ο σύζυγος είναι διοικητής του αστυνομικού τμήματος Γλυκών Νερών και η γυναίκα του υπηρετεί ως αρχιφύλακας στο τμήμα Κερατέας.

Ο αντιδήμαρχος Κερατέας, Βασίλης Θηβαίος, δηλώνει κατηγορηματικά ότι τόσο η δημοτική αρχή όσο και όλοι οι κάτοικοι δεν εμπλέκονται στο γεγονός. \”Θα ήταν παράδοξο να προκληθεί κακό σε συμπολίτες μας και μάλιστα τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της αντιπαράθεσης. Πρόκειται για μια οικογένεια που ζει στον τόπο μας, τα παιδιά τους πηγαίνουν σχολείο μαζί με τα δικά μας, έχουν επενδύσει στην περιοχή και έχουν αποκτήσει περιουσία, ενώ τα συμφέροντά τους είναι κοινά με όλων εμάς. Δεν υπήρχε κανένας λόγος λοιπόν να στοχοποιηθούν από αγανακτισμένους κατοίκους. Απεναντίας\” υπογραμμίζει ο κ Θηβαίος.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook