Την λήψη άμεσων μέτρων για το πρόβλημα άρδευσης καλλιεργειών στην περιοχή του Φρε ζητά ο δημοτικός σύμβουλος Αποκορώνου και επικεφαλής της παράταξης ΕΜΑΑΚ κ.Χαράλαμπος Κουκιανάκης.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής :

"Σύμφωνα με έρευνες επιστημονικών και άλλων φορέων (Πολυτεχνείο Κρήτης, Ινστιτούτο Υποτροπ. Φυτών και Ελιάς, Δ.Ε.Υ.Α.Χ., και άλλοι) το έτος 2013 χαρακτηρίζεται ως έτος λειψυδρίας για τον Νομό μας και εξ΄ αυτού του λόγου δίδονται οδηγίες για σωστότερη διαχείριση του νερού.

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε δέκτες έντονων παραπόνων κυρίως κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Φρε για την έλλειψη νερού άρδευσης.

Θεωρούμε αδιανόητο στην Δημοτική Ενότητα Φρε να υπάρχουν 5 ανενεργές γεωτρήσεις, τις οποίες θέτοντας σε λειτουργία, επισκευάζοντας τις όποιες ζημιές ή ενεργοποιώντας τις, θα επιλύαμε οριστικά το πρόβλημα άρδευσης της εν λόγω περιοχής.

Στην δεινή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι αγρότες μας, η οποία κατάσταση επιβαρύνεται και από την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας, θα πρέπει ο Δήμος μας να σταθεί αλληλέγγυος στην προσπάθεια επιβίωσης τους.

Θεωρούμε το αγαθό του νερού είδος πρώτης ανάγκης και για αυτό επιβάλλεται να δίδεται πρώτη προτεραιότητα, και όχι να αντιμετωπίζεται ως δευτερεύουσα ή τριτεύουσα προτεραιότητα από την Δημοτική Αρχή έναντι άλλων έργων μη ήσσονος σημασίας, έργα τα οποία δεν επιθυμούμε τώρα να κατονομάσουμε.

Η έλλειψη νερού άρδευσης οδηγεί τους κατοίκους να καταναλώνουν για πότισμα κηπευτικών, ελιών κ.λ.π. από το νερό ύδρευσης των πηγών του Στύλου με αποτέλεσμα στο εγγύς μέλλον να υπάρξει πρόβλημα και στην ύδρευση.

Κύριε πρόεδρε

Θεωρούμε ότι το θέμα θα πρέπει να αξιολογηθεί σαν Α΄ προτεραιότητα και ζητούμε να συζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ. όχι μόνο για την συγκεκριμένη περιοχή αλλά και για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αποκόρωνα."